Ministerul Justiției caută doi membri din societatea civilă pentru ANI

Anticoruptie.md
07/10/2016
Sursa foto: realitatea.md

Ministerul Justiției anunță concursul de selectare a celor doi reprezentanți din societatea civilă pentru funcția de membri în Consiliului Agenției Naționale de Integritate (ANI).

Cerințele înaintate față de candidați sunt să dețină cetățenia R. Moldova, să aibă studii superioare, capacitate de exercițiu deplină, să fie fără antecedente penale, neprivați de dreptul ocupării anumitor funcții sau exercitării anumitor activități, apți din punct de vedere medical și cunoscători ai limbii de stat. Candidați pot fi persoanele care nu au încălcat regimul juridic al conflictelor de interese,  incompatibilităților sau restricțiilor, nu le-a fost confiscată averea nejustificată, nu sunt și nu au fost în ultimii doi ani membri ai unui partid politic și nu au desfășurat vreo activitate politică, nu au fost colaboratori operativi sau agenți sub acoperire ai serviciilor de informaţii, inclusiv informatori ai acestor servicii până în anul 1991.

Dosarul de participare la concurs urmează a fi depus personal și va include: cererea, CV-ul,    scrisoarea de intenție, copiile buletinului de identitate, a diplomei de studii superioare, a carnetului de muncă, declarația pe proprie răspundere privind întrunirea condițiilor, cazierul judiciar, certificatul medical de sănătate, declaraţia de integritate, acordul privind prelucrarea datelor cu caracter personal și o scrisoare de recomandare. Termenul limită de depunere a  dosarele la concurs este 31 octombrie 2016.

Comisia de selectare a reprezentanților societății civile în Consiliul de Integritate are următoarea componență: Anatolie Munteanu, viceministrul Justiției, Cristina Melnic, șefa Direcției generale legislație a Ministerului Justiției, Cornelia Cozonac, președinta Centrului de Investigații Jurnalistice, Nina Lozan, președinta Uniunii Avocaților și Alexei Buzu, directorul executiv al Centrului „Parteneriat pentru Dezvoltare”.

Amintim că anterior doar două instituții și-au desemnat candidații pentru funcția de membri ai Consiliului de Integritate. Este vorba despre Victor Micu, președintele Consiliului Superior al Magistraturii (CSM), și Mircea Roșioru, președintele Consiliului Superior al Procurorilor (CSP). Ceilalți cinci membri urmează a fi numiți de către Parlament, Guvern, Congresul Autorităților Locale din Moldova și doi reprezentanți ai societății civile, selectați de Ministerul Justiţiei prin concurs. 

Anticoruptie.md
07/10/2016




Textele de pe pagina web a Centrului de Investigații Jurnalistice www.anticoruptie.md sunt realizate de jurnaliști, cu respectarea normelor deontologice și sunt protejate de dreptul de autor. Preluarea textelor știrilor și a investigațiilor jurnalistice se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agenții, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat de pe www.anticoruptie.md în primul alineat, iar în cazul posturilor de radio și TV – se citează obligatoriu sursa.

Preluarea integrală a textelor se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil semnat cu Centrul de Investigații Jurnalistice.



Follow us on Telegram

Comentarii