DOC // Ministerul Mediului s-a autosesizat după publicarea investigaţiei despre ferma de mistreţi a consilierului din Ialoveni

Anticoruptie.md
19/01/2016
FOTO: CIJM

Ministerul Mediului s-a autosesizat după ce portalul Anticoruptie.md a publicat marți, 19 ianuarie 2016, o investigație despre un consilier al raionului Ialoveni care a acaparat un teren al statului şi a deschis o fermă de mistreţi la Ruseştii Noi. Printr-o scrisoare expediată Procuraturii Generale, Valeriu Munteanu, ministrul în exercițiu al Mediului, cere pornirea unei anchete în cadrul căreia să fie stabilite toate circumstanţele în care s-a produs cazul, mai ales că pe teritoriul ocupat „se desfăşoară o activitate ilegală de creştere a mistreţilor”. La fel, procurorilor li se solicită să vadă dacă „în acţiunile persoanelor implicate sunt elemente ale infracţiunii prevăzute de Codul Penal”. 

Reacția a venit la scurt timp după ce reporterii CIJM au realizat o investigaţie despre ferma de mistreţi de la Ruseştii Noi, care a fost deschisă de consilierul  raional Victor Gandrabur pe un teren acaparat în pădurea de salcâmi din localitate. O comisie a Primăriei, creată în baza decizia Consiliului local din 10 decembrie 2015, a stabilit că terenul a fost îngrădit cu piloni de beton şi plasă metalică de către Gandrabur, care arendează 36 de ari în preajmă. Membrii comisiei spun că ar fi vorba despre 3-4 hectare, suprafaţa exactă urmând să fie stabilită după ce măsurările vor fi făcute de un specialist de la Cadastru. Comisia urmează să prezinte un raport pe acest caz în următoarea şedinţă a Consiliului de la Ruseştii Noi, în luna februarie. Victor Gandrabur a recunoscut că a cumpărat mistreţii şi că a deschis ferma, dar spune că a coordonat totul cu primarul care i-a permis. Edilul a respins acuzaţia. 

Anticoruptie.md
19/01/2016




Textele de pe pagina web a Centrului de Investigații Jurnalistice www.anticoruptie.md sunt realizate de jurnaliști, cu respectarea normelor deontologice și sunt protejate de dreptul de autor. Preluarea textelor știrilor și a investigațiilor jurnalistice se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agenții, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat de pe www.anticoruptie.md în primul alineat, iar în cazul posturilor de radio și TV – se citează obligatoriu sursa.

Preluarea integrală a textelor se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil semnat cu Centrul de Investigații Jurnalistice.



Follow us on Telegram

Comentarii