Ministerul Muncii, Protecției Sociale și Familiei va crea o misiune de inspecție ca să verifice datele unei sesizări de pe Harta Corupției

Anticoruptie.md
12/08/2016
Foto: trm.md

Inspecția Socială, instituție subordonată Ministerului Muncii, Protecției Sociale și Familiei, a reacționat la o sesizare de pe Harta Corupției, unde erau descrise neregulile cu privire la distribuirea ajutorului social în satul Sănătăuca, raionul Florești. Într-un răspuns remis în adresa redacției portalului Anticoruptie.md, Angela Chirilov, șefa Inspecției Sociale, a declarat că a fost planificată o misiune specială în teritoriu, pentru începutul lunii septembrie curent.

„Pentru această misiune de inspecţie vor fi selectate aleatoriu 20 % de gospodării solicitante de ajutor social (10 % familii beneficiare şi 10 % familii care au depus cerere pentru ajutor social, dar au primit refuz) în ultimele 12 luni”, se mai arată în răspunsul Inspecției Sociale.

Într-o sesizare plasată pe Harta Corupției, erau descrise mai multe nereguli la acordarea ajutorului social, prin care unele persoane erau privilegiate. „În satul Sănătăuca, Florești, oamenilor care au trei-patru copii și lucrează nu li se cuvine ajutor social. În schimb, unii alcoolici, care pot să lucreze cu ziua și să aibă pe lună o mie - două de lei neînregistrați, ca să nu plătească impozite, au fost înregistrați la bursa muncii și mai primesc 3 mii de lei pe lună. Sunt foarte mulți astfel de oameni în Sănătăuca. În schemă sunt implicați funcționari de la Primărie și de la Asistența Socială, care eliberează acte confirmative și din anumite considerente ajută acei oameni să primească ajutor de la stat, pe care tot ei mai târziu în beau”, mai scrie în sesizare.

Anticoruptie.md
12/08/2016




Textele de pe pagina web a Centrului de Investigații Jurnalistice www.anticoruptie.md sunt realizate de jurnaliști, cu respectarea normelor deontologice și sunt protejate de dreptul de autor. Preluarea textelor știrilor și a investigațiilor jurnalistice se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agenții, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat de pe www.anticoruptie.md în primul alineat, iar în cazul posturilor de radio și TV – se citează obligatoriu sursa.

Preluarea integrală a textelor se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil semnat cu Centrul de Investigații Jurnalistice.



Follow us on Telegram

Comentarii