Ministrul Educației Topală către profesori: „Oamenii sunt cu ochii pe noi și toți așteaptă o abordare matură”

Ilie Gulca
01/09/2021

Ministrul Educației și Cercetării, Anatolie Topală (foto), îndeamnă profesorii să protejeze viețile lor și ale elevilor lor deoarece „oamenii sunt cu ochii pe ei și toți așteaptă o abordare matură”. Acesta mesaj al oficialului vine în contextul începutului an școlar după ce prim-ministra Natalia Gavrilița a avut o declarație dură la adresa profesorilor care nu vor să se vaccineze.

„La acest provocator debut de an școlar, profesionalismul și dăruirea dvs., responsabilitatea și empatia față de discipolii dvs., care v-au motivat întotdeauna sunt premisa asigurării și în viitor a unei educații de calitate. Dvs ați fost întotdeauna un barometru al societății de care s-au ghidat toți, așa ne dorim să rămâneți în continuare, promotori ai ideilor benefice, modele de urmat”, se menționează într-un mesaj al ministrului Educației și Cercetării publicat pe pagina de Facebook a ministerului de resort.

Anatolie Topală a spus că angajaților din domeniul educației să fie conștienți de misiunea grea ce le revine: „Dvs. sunteți cei care modelați și realizați liantul între trecut și viitor, care știți cel mai bine să formați o generație de cetățeni și specialiști de performanță, prin care să ne putem realiza un trai mai bun și mai prosper, să ne creăm și consolidăm o societate cu respect pentru valorile naționale și democratice.

Premierul Natalia Gavrilița a declarat marți seară în cadrul unei emisiuni TV că profesorii se vor vaccina obligatoriu dacă vor să revină la ore în regim normal. În ciuda opozițiilor sindicatelor din învățământ și a unor profesori, Gavrilița a argumentat că dreptul lor de a decide dacă vor să se imunizeze împotriva COVID-19 nu se poate contrapune dreptului elevilor de a învăța într-un mediu sigur. În caz contrar, Gavrlița a declarat că profesorii își pot găsi alte slujbe.

Ministerul Sănătății a recomandat săptămâna trecută profesorilor să se vaccineze, iar cei neimunizați să prezinte de două ori pe lună testarea la Covid-19. Cheltuielile pentru testarea urmează să fie plătite din buzunarul cadrelor didactice.

Ilie Gulca
01/09/2021




Textele de pe pagina web a Centrului de Investigații Jurnalistice www.anticoruptie.md sunt realizate de jurnaliști, cu respectarea normelor deontologice și sunt protejate de dreptul de autor. Preluarea textelor știrilor și a investigațiilor jurnalistice se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agenții, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat de pe www.anticoruptie.md în primul alineat, iar în cazul posturilor de radio și TV – se citează obligatoriu sursa.

Preluarea integrală a textelor se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil semnat cu Centrul de Investigații Jurnalistice.



Follow us on Telegram

Comentarii