Ministrul Infrastructurii intervine, CFM promite. Cursa de tren Chișinău - Iași ar putea fi restabilită

Anticoruptie.md
01/02/2024
colaj CIJM

Cursa Chișinău - Iași (Socola), care urma să dispară din lista curselor de pasageri, rămâne pe șine. Anunțul a fost făcut de ministrul Infrastructurii și Dezvoltării Regionale, Andrei Spînu. Acesta a cerut responsabililor de la Î.S. Calea Ferată din Moldova (CFM) să reevalueze decizia. 

Andrei Spînu anunță că a solicitat CFM să nu admită sistarea cursei Chișinău - Iași și să facă tot posibilul pentru ca aceasta să circule fără întreruperi. 

„După anunțul Calea Ferată din Moldova referitor la sistarea cursei Chișinău - Iași (Socola), am solicitat reevaluarea deciziei pentru a nu admite acest lucru. În acest sens, departamentul tehnic CFM mi-a dat asigurări că în următoarele zile se va lucra în regim de urgență pentru ca ruta Chișinău - Iași (Socola) să circule fără întreruperi”, a precizat Spînu într-o postare pe o rețea de socializare. 

Precizăm că CFM a anunțat miercuri, 31 ianuarie, că începând cu data de 5 februarie cursa Chișinău - Iași (Socola) va fi sistată, întrucât ar fi apărut anumite probleme tehnice. Informația a fost confirmată pentru anticoruptie.md și de șeful serviciului comercial al CFM, Dmitrii Prohnițchi. 

Anticoruptie.md
01/02/2024
Textele de pe pagina web a Centrului de Investigații Jurnalistice www.anticoruptie.md sunt realizate de jurnaliști, cu respectarea normelor deontologice și sunt protejate de dreptul de autor. Preluarea textelor știrilor și a investigațiilor jurnalistice se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agenții, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat de pe www.anticoruptie.md în primul alineat, iar în cazul posturilor de radio și TV – se citează obligatoriu sursa.

Preluarea integrală a textelor se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil semnat cu Centrul de Investigații Jurnalistice.Follow us on Telegram

Comentarii