Ministrul Român de Externe, Bogdan Aurescu, aduce cu el la Chișinău peste 100.000 de doze de vaccin Pfizer

Mădălin Necșuțu
23/07/2021

România donează, vineri, alte 100.620 de doze de vaccin anti-Covid, de tip Pfizer, în cadrul vizitei de lucru pe care o efectuează astăzi la Chișinău șeful diplomației române, Bogdan Aurescu. La ceremonia de predare, la Agenția Națională pentru Sănătate Publică, va participa Bogdan Aurescu și secretarul de stat în Ministerul Sănătății de la București, Andrei Baciu.

Șeful diplomației române, Bogdan Aurescu, va veni vineri într-o vizită de lucru la Chișinău, pentru a se întâlni cu președintele Republicii Moldova, Maia Sandu.

Aurescu va fi însoțit la Chișinău de o delegație din Ministerul Afacerilor Externe de la București, iar împreună cu președintele Maia Sandu vor avea o conferință de presă comună la orele 11:00

Vizita oficialului român vine în contextul în care săptămâna viitoare va avea loc prima ședință a noului Legislativ de la Chișinău, în care Partidul Acțiunile și Solidaritate (PAS) a obținut 63 de fotolii din 101. Tot săptămâna viitoare ar urmă să fie desemnat și noul premier de la Chișinău și cabinetul său de miniștri. Cele mai mari șanse de a ocupa acest post le are Natalia Gavriliță.

Maia Sandu și-a exprimat în dese ocazii disponibilitatea de a lucra cu Bucureștiul și a spus că este nevoie de expertiza României pentru ca Republica Moldova să-și continue parcursul european.

De altfel, România a fost unul dintre principalii susținători și donatori ai Republicii Moldova pe timpul pandemiei și a donat deja peste 600.000 de doze de vacin împotriva COVID-19 la Chișinău și materiale medicale de peste 5 milioane de euro, constând în echipamente medicale și de protecție pentru combaterea pandemiei.

Mădălin Necșuțu
23/07/2021



Become a Patron!

Comentarii