Mitropolitul Vladimir, operat la Moscova. Ce intervenție a avut

Anticoruptie.md
22/03/2024
IPS Mitropolitul Chișinăului și Întregii Moldove, Vladimir. Foto: mitropolia.md

Mitropolitul Vladimir a suportat o intervenție chirurgicală la coloana vertebrală într-o clinică specializată din orașul Moscova. Conform unui comunicat al Mitropoliei, „operația a decurs cu succes”, iar „Vlădica Vladimir mulțumește pentru rugăciuni”. Săptămâna trecută au circulat informații contradictorii despre scopul vizitei Mitropolitului Vladimir la Moscova, iar reprezentanții  Bisericii Ortodoxe din Moldova nu au făcut comentarii. Portalul Anticoruptie.md a dezvăluit cum Mitropolitul Chișinăului și al Întregii Moldove, Vladimir, participă activ la adoptarea deciziilor Sinodului Bisericii Ortodoxe Ruse cu privire la planurile Kremlinului în regiunile ucrainene ocupate și anexate de Federația Rusă. 

În anunțul publicat de Mitropolia Moldovei se arată că, după intervenție, urmează o perioadă în care starea de sănătate a mitropolitului va fi monitorizată. 

„În acest moment, ÎPS Mitropolit Vladimir dorește să transmită sincere mulțumiri celor care s-au rugat pentru sănătatea sa în această perioadă dificilă. În ciuda împrejurărilor, Întâistătătorul nostru rămâne plin de credință și nădejde, simțindu-se susținut de rugăciunile și gândurile bune ale clerului și credincioșilor. Din patul de spital, ÎPS Vladimir transmite părintești binecuvântări tuturor fiilor și fiicelor Bisericii Ortodoxe din Moldova. Vlădica apreciază profund sprijinul și solidaritatea manifestate în aceste momente deloc ușoare.În continuare, vă îndemnăm să rămânem uniți în rugăciune pentru însănătoșirea grabnică a Întâistătătorului nostru, ÎPS Mitropolit Vladimir. Fie ca rugăciunile noastre comune pentru Vlădica Vladimir să fie primite de Dumnezeu în această perioadă plină de provocări. Să ne rugăm împreună pentru sănătatea și puterea sa de a depăși această încercare cu tărie și credință”, se arată în comunicat.

Anticoruptie.md
22/03/2024




Textele de pe pagina web a Centrului de Investigații Jurnalistice www.anticoruptie.md sunt realizate de jurnaliști, cu respectarea normelor deontologice și sunt protejate de dreptul de autor. Preluarea textelor știrilor și a investigațiilor jurnalistice se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agenții, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat de pe www.anticoruptie.md în primul alineat, iar în cazul posturilor de radio și TV – se citează obligatoriu sursa.

Preluarea integrală a textelor se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil semnat cu Centrul de Investigații Jurnalistice.



Follow us on Telegram

Comentarii