„Moldova este un stat foarte important pentru Kiev”. Președintele Ucrainei a aprobat un nou ambasador la Chișinău

Ilie Gulca
01/04/2024
Noul ambasador al Ucrainei la Chișinău, Aleksei Danilov

Președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, a aprobat pe 30 martie numirea fostului șef al Consiliului de Securitate și Apărare Națională, Oleksei Danilov, în funcția de ambasador în Republica Moldova după ce l-a demis pe Mark Șevcenko pe 29 martie.

„Oleksei Danilov va continua să lucreze în direcția diplomatică și, mai precis, am fost de acord cu candidatura sa pentru funcția de noul ambasador al statului nostru în Republica Moldova. Mi-a spus exact această viziune a viitoarei sale activități pentru Ucraina”, a spus Zelenski.

Șeful statului ucrainean a subliniat că Moldova este un stat foarte important pentru Ucraina „atât din punct de vedere al provocărilor de securitate din regiune, cât și din punctul de vedere al interacțiunii noastre bilaterale”.

Oleksei Danilov a condus Consiliul Național de Securitate și Apărare în 2019, după ce Zelenski a câștigat alegerile prezidențiale și a fost un membru devotat al echipei sale în tot acest timp.

În această poziție, Danilov a depus eforturi pentru a se asigura că Consiliul Național de Securitate și Apărare a dezvoltat și aplicat sancțiuni împotriva autorităților criminale, contrabandiștilor, politicienilor pro-ruși și mass-media controlate de aceștia. În plus, prin hotărârea Consiliului de Securitate și Apărare Națională, a fost inițiată crearea unui registru al oligarhilor.

Mark Șevcenko a ocupat această funcție de la începutul anului 2020.

Ilie Gulca
01/04/2024




Textele de pe pagina web a Centrului de Investigații Jurnalistice www.anticoruptie.md sunt realizate de jurnaliști, cu respectarea normelor deontologice și sunt protejate de dreptul de autor. Preluarea textelor știrilor și a investigațiilor jurnalistice se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agenții, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat de pe www.anticoruptie.md în primul alineat, iar în cazul posturilor de radio și TV – se citează obligatoriu sursa.

Preluarea integrală a textelor se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil semnat cu Centrul de Investigații Jurnalistice.



Follow us on Telegram

Comentarii