Moldovagaz are un nou Consiliu de Observatori

Anticoruptie.md
22/09/2019

Societatea pe Acțiuni Moldovagaz ale un nou Consiliu de Observatori (CO), ales la Adunarea generală extraordinară a acționarilor, ce a avut loc vineri. Din acesta fac parte Elena Burmistrova, Serghei Kuzneț, Victor Valov, Ghenadie Abașchin, Adrian Lupușor și Călin Negură. Elena Burmistrova a fost aleasă președintă al Consiliului de Observatori, în timp ce Adrian Lupușor a fost numit vicepreședinte al CO al Moldovagaz.

Potrivit unui comunicat al instituției, la Adunarea generală extraordinară a acționarilor SA Moldovagaz s-au prezentat 41 acționari care sunt proprietarii a 13.184.616 acțiuni, ceea ce constituie 98,93% din numărul total de acțiuni cu drept de vot.

Noua componență a Consiliului de Observatori a dat asigurări că va susține misiunea SA Moldovagaz de a asigura furnizarea fiabilă a consumatorilor Republicii Moldova cu gaze naturale, precum și tranzitul de gaze naturale prin teritoriul țării noastre în volume depline. În același timp, Consiliul de Observatori va depune eforturi pentru îmbunătățirea indicatorilor financiari, crearea mecanismului de gestionare eficientă a patrimoniului, reglementarea datoriilor creditoriale, precum și soluționarea altor probleme din sectorul gazelor naturale.

Elena Burmistrova este directorul general al companiei Gazprom Export (subsidiara Gazprom) și vicepreședinte al Gazprom, responsabilă de activitatea economică externă, inclusiv statele din fostul spațiu sovietic. Adrian Lupușor este directorul executiv al organizației Expert-Grup.

Anticoruptie.md
22/09/2019




Textele de pe pagina web a Centrului de Investigații Jurnalistice www.anticoruptie.md sunt realizate de jurnaliști, cu respectarea normelor deontologice și sunt protejate de dreptul de autor. Preluarea textelor știrilor și a investigațiilor jurnalistice se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agenții, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat de pe www.anticoruptie.md în primul alineat, iar în cazul posturilor de radio și TV – se citează obligatoriu sursa.

Preluarea integrală a textelor se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil semnat cu Centrul de Investigații Jurnalistice.



Follow us on Telegram

Comentarii