Moldovagaz prelungește cu o lună contractul pentru livrare de gaze cu Gazprom. Andrei Spînu spune că tarifele consumatorilor casnice nu vor fi afectate în octombrie

Irina Odobescu
01/10/2021

Contractul de furnizare a gazelor dinspre Rusia către Republica Moldova a fost prelungit, vineri, cu o lună de zile, după ce acesta a expirat pe 30 septembrie. Ministrul infrastructurii și dezvoltării regionale, Andrei Spînu, a dat asigurări că prețurile la gaze nu vor crește. 

Reprezentanții MoldovaGaz au precizat că vor continua negocierile pentru noul contract, inclusiv asupra prețului gazelor naturale. La rândul său, Spînu a declarat că prelungirea contractului are loc în aceleași condiții la care Moldova a primit gaze în luna septembrie. Contractul de livrare a gazului rusesc în Republica Moldova a expirat pe 30 septembrie.

În cadrul unei conferințe de presă de vineri, Spânu a declat că R. Moldova urmează să negocieze prețul de vânzare a gazelor naturale cu Federația Rusă. În acest sens, Spânu va avea o vizită de lucru în Rusia. Viceprim-ministru și ministrul infrastructurii și dezvoltării regionale a dat asigurări că prețul achitat pentru gazul utilizat în luna octombrie nu va fi mai mare decât până acum.  

Deși Agenția pentru Reglementare în Energetică nu a confirmat oficial informația, economiștii spun că majorarea tarifelor pentru gazele naturale livrate consumatorilor finali, cerută de Moldovagaz, ar fi de 35%, scrie IPN. Executivul spune că, în condițiile creșterii tarifelor pentru consumatorii finali, guvernarea ia în considerare posibilitatea acordării compensațiilor pentru familiile cu venituri modeste.

Irina Odobescu
01/10/2021Become a Patron!

TestRapid

Comentarii