Societatea pe Acțiuni Moldovagaz va fi optimizată: 400 de angajați vor fi disponibilizați

Olga Stăvilă
10/11/2021

Până la finele lui noiembrie va fi adoptată o decizie despre optimizarea SA Moldovagaz, anunțul a fost făcut miercuri în cadrul unei conferințe de presă de președintele Consiliului de Administrație al întreprinderii, Vadim Ceban.

Reorganizarea Moldovagaz  va viza corpul administrativ, mai exact directorii și contabilii celor 12 întreprinderi de distribuție a gazelor naturale. Totodată, va fi redus și numărul angajaților din sectorul de deservire a rețelelor de distribuție a gazelor de 4.300 la 3.900 de angajați.  

Această optimizare va permite să reducă din tarifele de distribuție a gazelor. Ceban a menționat că prețul pentru 1.000 de metri cubi de gaze pentru noiembrie și decembrie va constitui 430 de dolari. Oficialul nu exclude riscul neachitării facturilor la gaz, dar susține: ,,Noi am pornit de la deficitul de gaze, astăzi avem un contract stabil, destul de competitiv cu alte țări și avem volumele necesare de gaze”.

Circa 300.000 de beneficiari consumă lunar de la 30 până la 300 de metri cubi de gaze, iar ,,pentru această categorie trebuie alocate compensații de către Guvern”, a adăugat Ceban.

Olga Stăvilă
10/11/2021




Textele de pe pagina web a Centrului de Investigații Jurnalistice www.anticoruptie.md sunt realizate de jurnaliști, cu respectarea normelor deontologice și sunt protejate de dreptul de autor. Preluarea textelor știrilor și a investigațiilor jurnalistice se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agenții, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat de pe www.anticoruptie.md în primul alineat, iar în cazul posturilor de radio și TV – se citează obligatoriu sursa.

Preluarea integrală a textelor se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil semnat cu Centrul de Investigații Jurnalistice.



Follow us on Telegram

Comentarii