Moldovenii nu pot trimite scrisori şi colete poştale în Rusia. Care sunt motivele

Viorica Mija
14/05/2022
Poşta Moldovei

Moldovenii nu pot trimite scrisori și colete cu destinația Federația Rusă. Serviciul a fost sistat două zile în urmă, iar reluarea acestuia rămâne sub semnul incertitudinii.

Întreprinderea de Stat Poșta Moldovei invocă probleme tehnice, fără însă a concretiza natura acestora. Totodată, reprezentanții instituției nu au indicat un termen clar pentru înlăturarea impedimentelor.

Surse din cadrul instituției au declarat pentru portalul Anticoruptie.md că nu este vorba despre sancțiuni sau despre intenția părții moldovenești de a sista relațiile cu prestatorul din Federația Rusă. Dificultățile au început din momentul anulării zborurilor regulate, pe fundalul războiului din Ucraina.

Totodată, sursele noastre susţin că Î.S. Poșta Moldovei s-ar confrunta cu o reticență din partea partenerului din Federația Rusă. Toate invitațiile la discuții au fost ignorate. Vineri, Î.S. Poșta Moldovei a solicitat Ministerului de Externe al Republicii Moldova să se implice în dialogul cu partea rusă, astfel încât să fie identificare cât mai rapid soluții pertinente de reluare a serviciilor.

 

Viorica Mija
14/05/2022Follow us on Telegram

Comentarii