Narcisa Mamaliga, directoarea Consiliului Național pentru Determinarea Dizabilității și Capacității de Muncă, a decedat din cauza complicațiilor provocate de Covid-19

Irina Odobescu
04/08/2020
Colaj: CIJM

Directoarea Consiliului Național pentru Determinarea Dizabilității și Capacității de Muncă (CNDDCM), Narcisa Mamaliga, a pierdut lupta pentru viață la ai săi 52 de ani. Ea a fost răpusă marți de coronavirusul de tip nou. 

„Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale exprimă sincere condoleanțe și compasiune familiei, colegilor și prietenilor, în legătură cu trecerea în neființă a directorului Consiliului Național pentru Determinarea Dizabilității și Capacității de Muncă, Narcisa Mamaliga. Narcisa Mamaliga a fost confirmată pozitiv cu noul coronavirus la 6 iulie. Aceasta a fost transferată la 3 august de la Spitalul de Stat la Spitalul Clinic Republican. Echipa Ministerului și a CNDDCM a pierdut un specialist cu o valoare profesională deosebită”, se menționează în comunicatul Ministerului Sănătății.

Narcisa Mamaliga s-a născut în 1968. A absolvit în 1992 Facultatea Medicină Generală a Universității de Stat de Medicină și Farmacie „Nicolae Testemițanu”. „Și-a dedicat întreaga carieră profesională sistemului medical, activând în calitate de medic atât în țară, cât și peste hotare. Consiliul Național pentru Determinarea Dizabilității și Capacității de Muncă exprimă sincere condoleanțe și compasiune familiei, colegilor și prietenilor, în legătură cu trecerea în neființă a directorului instituției, Narcisa Mamaliga”, scrie pe pagina de Facebook a CNDDCM.

Datele prezentate de Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției sociale arată că 810 persoane au pierdut lupta pentru viață din cauza complicațiilor provocate de coronavirusul de tip nou. 

Irina Odobescu
04/08/2020




Textele de pe pagina web a Centrului de Investigații Jurnalistice www.anticoruptie.md sunt realizate de jurnaliști, cu respectarea normelor deontologice și sunt protejate de dreptul de autor. Preluarea textelor știrilor și a investigațiilor jurnalistice se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agenții, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat de pe www.anticoruptie.md în primul alineat, iar în cazul posturilor de radio și TV – se citează obligatoriu sursa.

Preluarea integrală a textelor se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil semnat cu Centrul de Investigații Jurnalistice.



Follow us on Telegram

Comentarii