Natalia Gavriliță, avertisment către corupții din instituțiile publice: „Cei care au furat din banul public să nu aștepte”

Cornelia Cozonac
18/07/2021

Vicepreședinta PAS, Natalia Gavriliță, spune că formațiunea sa, care a obținut o majoritate covârșitoare la alegerile parlamentare anticipate din 11 iulie, va începe lupta cu corupția de la curățirea instituțiilor statului de cei care „au furat de la oameni”. Ea a atenționat că remanierile anticorupție de care vorbește șefa statului Maia Sandu și colegii ei din  PAS nu sunt o glumă, iar cei care au furat din banul public, „să nu aștepte, ci să plece”. 

„Noi avem un obiectiv: să curățim instituțiile statului, să pedepsim hoții care au furat de la oamenii. Evident că la două zile de la alegeri noi nu avem toate soluțiile, dar acesta este obiectivul nostru de bază. Și eu am un apel către persoanele care știu că sunt compromise – să nu ne aștepte pe noi, să plece cât mai repede, să-și pregătească exit-ul. Pentru că în momentul în care vom veni noi, vom avea altfel de discuție. Oamenii cinstiți, însă, oamenii care sunt la locurile lor în instituțiile publice nu trebuie să-și facă griji, nu trebuie să se teamă”, a declarat Natalia Gavriliță într-un interviu pentru Radio Europa Liberă. 

Natalia Gavriliță a fost nominalizată la funcția de prim-ministru, după demisia Guvernului Chicu, dar echipa propusă de ea nu a fost susținută de Parlament. Numele Nataliei Gavriliță este invocat și în prezent ca potențială candidată la funcția de prim-ministră.  

Cornelia Cozonac
18/07/2021Follow us on Telegram

Comentarii