Natalia Gavrilița: „Republica Moldova își dorește consolidarea și dezvoltarea legăturilor comerciale cu statele CSI”

Irina Odobescu
15/10/2021

Republica Moldova este interesată în consolidarea și dezvoltarea în continuare a legăturilor comerciale în cadrul Comunității Statelor Independente (CSI) pe principii de egalitate și în condiții reciproc avantajoase, a declarat prim-ministra Natalia Gavrilița în cadrul ședinței de vineri a Consiliului șefilor de stat ai CSI.

„Piețele țărilor din Comunitatea Statelor Independente sunt bine cunoscute producătorilor și exportatorilor moldoveni. Suntem gata să furnizăm produse agricole competitive și de înaltă calitate, dar și produse industriale. Apreciem foarte mult oportunitățile oferite de zona de liber schimb CSI și am dori să vedem această zonă cu adevărat liberă - fără restricții comerciale, care, din păcate, au fost aplicate în ultimii ani la o serie de mărfuri moldovenești, principalele pentru exportatorii noștri”, a declarat premierul Natalia Gavrilița în cadrul ședinței.

Premierul a mai spus că existența regimului de liber schimb al Republicii Moldova cu Uniunea Europeană nu este un obstacol, ci o oportunitate. Premierul a mai zis și despre necesitatea conjugării zonelor de liber schimb, ​​eliminarea barierelor și impedimentelor în calea circulației mărfurilor, serviciilor și oamenilor în țările CSI. Gavrilița a mai precizat că Republica Moldova își dorește o cooperarea deschisă și reciproc avantajoasă cu țările CSI, care să sporească bunăstarea cetățenilor și a țărilor membre.

Prim-ministra de la Chișinău a menționat că Republica Moldova este interesată într-o cooperare eficientă în sectorul energetic și mizează pe soluționarea cât mai rapidă a problemei aprovizionării cu gaze naturale a țării. „Sunt sigură că abordarea propusă de noi va găsi înțelegere printre partenerii noștri”, a mai adăugat Natalia Gavrilița.

Următorul forum al Consiliului șefilor de stat ai Comunității Statelor Independente (CSI) din 2023 va avea loc în Republica Moldova, în orașul Comrat.

Irina Odobescu
15/10/2021




Textele de pe pagina web a Centrului de Investigații Jurnalistice www.anticoruptie.md sunt realizate de jurnaliști, cu respectarea normelor deontologice și sunt protejate de dreptul de autor. Preluarea textelor știrilor și a investigațiilor jurnalistice se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agenții, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat de pe www.anticoruptie.md în primul alineat, iar în cazul posturilor de radio și TV – se citează obligatoriu sursa.

Preluarea integrală a textelor se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil semnat cu Centrul de Investigații Jurnalistice.



Follow us on Telegram

Comentarii