Natalia Morari a acționat în judecată postul de televiziune pe care l-a fondat. Ar fi scris cererea de retragere „în condiții de presiune psihologică și șantaj”

Anticoruptie.md
18/10/2021
Foto: Natalia Morari via Facebook

Asociația Obștească Media Alternativă, deținătoarea licenței de emisie a postului TV8, a fost acționată în judecată de fosta membră a Asociației, Natalia Morari, care dorește să fie restabilită în calitate de membră. Morari, potrivit informației scrise în declarația TV8, pretinde că ar fi scris cererea de retragere din Asociație „în condiții de presiune psihologică și șantaj”

În textul declarației scrie că pe 20 septembrie, urmare a unei discuții interne, Natalia Morari a semnat o cerere de retragere din Asociație, începând cu data de 30 septembrie. Ulterior, peste o săptămână, pe 27 septembrie, Natalia Morari s-a răzgândit și a informat despre retragerea cererii din 20 septembrie.

În declarație mai scrie că cererea de retragere a fost acceptată de Adunarea Generală Extraordinară a Asociației, în contextul prevederilor Statutului Asociației Media Alternativă, care stabilesc că „membrii Asociației au obligația de a se abține de la desfălurarea activităților care sunt contrare valorilor și principiilor de activitate ale asociației, manifestate inclusiv prin declarații publice”, scrie în comunicatul emis de TV8.

„Membrii Asociației MA și conducerea TV8 resping categoric aceste acuzații, pe care le califică drept false și calomnioase. Menționăm că cererea de retragere a fost acceptată de Adunarea Generală Extraordinarăa Asociației, în contextul prevederilor Statutului Asociației Media Alternativă, care stabilesc că „membrii Asociației au obligația de a se abținede la desfălurarea activităților care sunt contrare valorilor și principiilor de activitate ale asociației, manifestate inclusiv prin declarații publice”, se mai menționează în declarația TV8. 

Jurnalista Natalia Morari a declarat că se retrage de la TV 8 după ce a anunţat că tatăl copilului ei este  Veaceslav Platon cu care ea a realizat interviuri şi pe care l-a invitat la emisiunile sale. Aceste fapte au fost calificate de colegii săi din cadrul Media Alternativă şi de organizaţiile de media ca fiind o încălcare a eticii profesionale si a Codului Deontologic al Jurnalistuliu din Republica Moldova.

 

Anticoruptie.md
18/10/2021




Textele de pe pagina web a Centrului de Investigații Jurnalistice www.anticoruptie.md sunt realizate de jurnaliști, cu respectarea normelor deontologice și sunt protejate de dreptul de autor. Preluarea textelor știrilor și a investigațiilor jurnalistice se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agenții, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat de pe www.anticoruptie.md în primul alineat, iar în cazul posturilor de radio și TV – se citează obligatoriu sursa.

Preluarea integrală a textelor se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil semnat cu Centrul de Investigații Jurnalistice.



Follow us on Telegram

Comentarii