Noi decizii CNESP: Elevii vor merge la școală, iar organizatorii de evenimente au flexibilitate în activitate

Irina Odobescu
22/09/2021
Captură: privesc.eu

Elevii vor merge la școală indiferent de codul galben, portocaliu sau roșu, iar universitățile și angajații acestora urmează, după posibilitate, să își organizeze studiile și munca la distanță. Acestea sunt deciziile Comisiei Naționale Extraordinare în Sănătătate Publică (CNESP) în noua sa componență.

„Comisiile teritoriale de sănătate publică în decurs de 48 ore de la apariția hotărârii CNESP sunt obligate să se întrunească pentru fiecare localitate în parte și să stabilească măsurile de protecție și restricțiile. În localitățile în care este pragul verde, oamenii trebuie să ducă o viață cât mai aproape de normalitate. În cod galben, Comisia a încercat să ofere un cadru flexibil. Evenimentele pot fi organizate cu prezentarea certificatului Covid sau cu un număr redus de persoane”, a spus Ala Nemerenco, ministra Sănătății.

CNESP a stabilit numeric câte cazuri sunt pentru fiecare dintre pragurile: verde, galben, portocaliu și roșu. Alerta verde va fi stabilită pentru o incidență de infecție sub 50 de persoane la 100.000 de locuitori, galben - de la 50 la 99 de cazuri, porotocaliu - de la 100 la 249 și cel roșu - de la 250 cazuri în ultimele 7 zile cumulative.

Ministra sănătății a declarat că Agenția Națională în Sănătate Publică este obligată să publice săptămânal pragul de alertă pentru toate unitățile teritoriale. Acest lucru poate anticipa care vor fi următoarele măsuri de protecție.

Irina Odobescu
22/09/2021




Textele de pe pagina web a Centrului de Investigații Jurnalistice www.anticoruptie.md sunt realizate de jurnaliști, cu respectarea normelor deontologice și sunt protejate de dreptul de autor. Preluarea textelor știrilor și a investigațiilor jurnalistice se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agenții, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat de pe www.anticoruptie.md în primul alineat, iar în cazul posturilor de radio și TV – se citează obligatoriu sursa.

Preluarea integrală a textelor se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil semnat cu Centrul de Investigații Jurnalistice.



Follow us on Telegram

Comentarii