Noi forțe la CSJ. Trei judecători, propuși președintei Sandu pentru a fi agreați în funcții

Anticoruptie.md
22/05/2024
Sursa: CIJM

Trei judecători au fost propuși de Consiliul Superior al Magistraturii (CSM) președintei Maia Sandu pentru a fi numiți în funcție la Curtea Supremă de Justiție (CSJ). Este vorba despre Stela Procopciuc, Viorica Puica și Diana Stănilă.

CSM a intervievat patru candidați la funcția de judecător al Curții Supreme de Justiție. În urma analizei dosarelor, dar și a prezentării/răspunsurilor acestora, s-a decis ca trei din cei patru aspiranți la fotoliul de magistrat al instanței supreme să fie propuși șefei statului pentru numire.

„Membrii Consiliului Superior al Magistraturii au evaluat candidații, după cum urmează: judecătorul Viorica  Puica a obținut 93 puncte, Judecătorul Stela Procopciuc a obținut 93 puncte, Judecătorul Diana Stănilă a obținut 85 puncte”, se arată într-un comunicat emis de CSM.

 Judecătorul Aurelia Cazacliu a obținut 57 puncte și, respectiv, nu a fost propusă.

Conform CSM, în proces de examinare este raportul cu privire la propunerea de nepromovare a judecătorului Adrian Ciobanu, iar referitor la candidații din rândul judecătorilor Grigori Manoli și Dorin Munteanu, comisia urmează să se expună.

Anticoruptie.md
22/05/2024
Textele de pe pagina web a Centrului de Investigații Jurnalistice www.anticoruptie.md sunt realizate de jurnaliști, cu respectarea normelor deontologice și sunt protejate de dreptul de autor. Preluarea textelor știrilor și a investigațiilor jurnalistice se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agenții, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat de pe www.anticoruptie.md în primul alineat, iar în cazul posturilor de radio și TV – se citează obligatoriu sursa.

Preluarea integrală a textelor se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil semnat cu Centrul de Investigații Jurnalistice.Follow us on Telegram

Comentarii