Nouă consilieri locali din Colonița sunt vizați în controalele ANI

Marcela Meglei
22/03/2021

Autoritatea Națională de Integritate (ANI) a inițiat săptămâna trecută proceduri de control asupra regimului juridic al conflictelor de interese în privința a nouă consilieri locali din Colonița, municipiul Chișinău. La fel, un primar din raionul Fălești este suspectat că ar fi admis un conflict de interese.

Controale pe avere au fost demarate pe numele unui membru al Comisiei de Licențiere a profesiei de avocat, a unui șef de subdiviziune din cadrul Inspectoratului General de Carabinieri, unui funcționar din cadrul Serviciului Fiscal de Stat și a unui fost primar din raionul Sângerei. 

Două acte de constatare au fost emise de inspectorii de integritate pe controlul averii în care au fost vizați un deputat și un funcționar vamal. Într-un alt act de constatare a fost stabilit un conflict de interese admis de directorul interimar al Spitalului raional Orhei.

Patru cauze contravenționale au fost pornite de inspectorii de integritate.Trei cauze au fost deschise pentru nedepunerea sau depunerea tardivă a declarațiilor de avere și interese personale de către un primar din raionul Cantemir, doi consilieri din Consiliul Colonița, Chișinău și din raionul Ștefan Vodă. O altă cauză a fost pornită pentru nesoluționarea conflictelor de interese de un consilier din raionul Căușeni.

Inspectorii de integritate au întocmit trei procese verbale cu privire la contravenție unui primar din raionul Căușeni, unui consilier din raionul Basarabeasca și unui șef de grădiniță din raionul Cahul. În total, au fost aplicate sancțiuni în sumă totală de 10 mii de lei.

Marcela Meglei
22/03/2021




Textele de pe pagina web a Centrului de Investigații Jurnalistice www.anticoruptie.md sunt realizate de jurnaliști, cu respectarea normelor deontologice și sunt protejate de dreptul de autor. Preluarea textelor știrilor și a investigațiilor jurnalistice se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agenții, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat de pe www.anticoruptie.md în primul alineat, iar în cazul posturilor de radio și TV – se citează obligatoriu sursa.

Preluarea integrală a textelor se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil semnat cu Centrul de Investigații Jurnalistice.



Follow us on Telegram

Comentarii