Noua ministră a Justiției, Olesea Stamate, a depus jurământul

Anticoruptie.md
24/06/2019
Foto: CIJM

Noua ministră a Justiției, Olesea Stamate, a depus luni jurământul în prezența președintelui Igor Dodon și a prim-ministrei, Maia Sandu. Odată cu numirea noii șefe de la Justiție, Guvernul Sandu devine primul Cabinet de Miniștri din istoria țării noastre din care fac parte mai multe femei decât bărbați.

Olesea Stamate a preluat funcția de ministră a Justiției la o zi după demisia lui Stanislav Pavlovschi. Ea le-a spus noilor colegi că va conta pe munca în echipă pentru reformele plănuite în sectorul justiției. „Este un domeniu foarte complex și complicat și un domeniu care primul dă un semnal dacă lucrurile în țară merg bine sau nu. Un om nu poate schimba starea lucrurilor în țară. Doar o echipă puternică”, a declarat noua ministră în fața angajaților ministerului.

Olesea Stamate este avocată și președintă a Asociației pentru Guvernare Eficientă și Responsabilă. Anterior a mai lucrat la Fundația Soros-Moldova și în proiecte ale altor organizații din sectorul neguvernamental. AGER și CIJM au desfășurat proiecte comune. 

Anticoruptie.md
24/06/2019




Textele de pe pagina web a Centrului de Investigații Jurnalistice www.anticoruptie.md sunt realizate de jurnaliști, cu respectarea normelor deontologice și sunt protejate de dreptul de autor. Preluarea textelor știrilor și a investigațiilor jurnalistice se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agenții, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat de pe www.anticoruptie.md în primul alineat, iar în cazul posturilor de radio și TV – se citează obligatoriu sursa.

Preluarea integrală a textelor se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil semnat cu Centrul de Investigații Jurnalistice.



Follow us on Telegram

Comentarii