Nouă subiecți, vizați în controalele Autorității Naționale de Integritate

Anticoruptie.md
12/04/2021

Autoritatea Națională de Integritate a inițiat săptămâna trecută trei controale referitor la posibile conflicte de interese admise de către fostul director al S.A Furnizarea Energiei Electrice Nord, un șef al unei Direcții din cadrul Consiliului raional Cahul și un primar din raionul Fălești. O procedură de control privind incompatibilitatea în funcția publică a fost pornit pe numele unui primar din raionul Fălești.

Un funcționar din cadrul IP Telenești al Inspectoratului General de Poliție al Ministerului Afacerilor Interne ar putea fi sancționat pentru nedepunerea sau depunerea tardivă a declarației de avere și interese personale. În acest sens, inspectorii de integritate au pornit o cauză contravențională pe numele acestuia.

Două acte de constatare a conflictelor de interese au fost emise de inspectorii de integritate pe numele unui primar din raionul Criuleni și al unui consilier din municipiul Comrat.

O incompatibilitate de funcție a fost constatată în privința unui funcționar cu statut special din cadrul Direcției Generale de Detenții din cadrul Administrației Naționale a Penitenciarelor.

Un consilier din raionul Căușeni a fost sancționat pentru nedeclararea și nesoluționarea unui conflict de interese în termenul stabilit de lege. 

Anticoruptie.md
12/04/2021

Comentarii