Noul ambasador al UE în Republica Moldova, Janis Mazeiks, a ajuns la Chişinău. Cu cine a avut prima întrevedere oficială

Anticorupţie.md
06/09/2021

Noul şef al Delegaţiei Uniunii Europene la Chişinău, Janis Mazeiks, a avut marţi o întrevedere cu Nicu Popescu, ministrul Afacerilor Externe și Integrării Europene al Republicii Moldova, în cadrul căreia i-a înmânat copiile scrisorilor de acreditare.

Oficialul moldovean a apreciat rolul partenerilor europeni în procesul de susținere a implementării Acordului de Asociere, asistența generoasă acordată de Uniunea Europeană și perspectivele noi pe care aceasta le deschide pentru consolidarea reformelor interne și creșterea prosperității cetățenilor Republicii Moldova.

Totodată, Nicu Popescu l-a felicitat Janis Mazeiks cu numirea în post și i-a urat succes în exercitarea mandatului său în Republica Moldova pentru a dezvolta relațiile de parteneriat cu Uniunea Europeană.

„În cadrul primei noastre discuții, am evidențiat caracterul strategic al relației cu Uniunea Europeană și am efectuat cu domnul ambasador o trecere în revistă a obiectivele principale pe termen scurt și mediu în promovarea parcursului european al Republicii Moldova, inclusiv în cadrul Parteneriatului Estic. Am certitudinea că urmează să valorificăm pe deplin oportunitățile în asemenea domenii ca economie, digitalizare, infrastructură, sănătate, mediu ambiant”, a scris Nicu Popescu pe pagina sa de Facebook.

Anticorupţie.md
06/09/2021Become a Patron!

TestRapid

Comentarii