„Nu știu cum au nimerit oamenii ăștia în Parlament”. Voronin îl critică pe Dodon pentru faptul că nu se vaccinează (VIDEO)

Ilie Gulca
01/10/2021
Președintele PCRM, Vladimir Voronin

Liderul PCRM Vladimir Voronin l-a criticat pe colegul său de bloc, președintele PSRM Igor Dodon, și pe alți membri ai Parlamentului pentru faptul că nu s-au vaccinat împotriva coronavirus.

În cadrul emisiunii „Moldova în Direct” al Postului Public de Televiziune Moldova 1, Voronin a calificat drept „justificări” explicațiile lui Dodon că vrea să se vaccineze doar cu vaccinul rusesc.

„Acestea sunt explicații... Și nu numai Dodon, și nu numai blocul nostru. Și nu numai Parlamentul... Cetățenii trebuie să conștientizeze și, cât mai urgent, să se vaccineze. Să lase într-o parte aceste insinuări, toate aceste sperietori, că, iaca, o să îi introducă nu știe ce material străin”, a ironizat el.

El s-a adresat telespectatorilor cu îndemnul să se imunizeze, subliniind că înșiși copiii la naștere încep procesul de vaccinare.

„Dar voi sunteți oameni maturi și vă faceți într-o ureche. Și cei din Parlament, și toți ceilalți. Eu nu știu cum au nimerit oamenii ăștia în Parlament, dacă ei nu conștientizează lucruri simple. Mă refer și la colegii ăștia din bloc.”

Potrivit datelor oferite de președintele Parlamentului joi, din cei 63 de deputați PAS, 58 s-au imunizat, iar un deputat a prezentat alt document care atestă prezența anticorpilor.

De la Blocul Comuniștilor și Socialiștilor  s-au vaccinat 20 din 32 de deputați, iar din cei șase deputați ai Partidul ȘOR s-au vaccinat trei. După prezentarea acestor cifre, șeful Legislativului a declarat că „rezultatele sunt modeste”.

Ilie Gulca
01/10/2021




Textele de pe pagina web a Centrului de Investigații Jurnalistice www.anticoruptie.md sunt realizate de jurnaliști, cu respectarea normelor deontologice și sunt protejate de dreptul de autor. Preluarea textelor știrilor și a investigațiilor jurnalistice se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agenții, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat de pe www.anticoruptie.md în primul alineat, iar în cazul posturilor de radio și TV – se citează obligatoriu sursa.

Preluarea integrală a textelor se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil semnat cu Centrul de Investigații Jurnalistice.



Follow us on Telegram

Comentarii