O fundație din Irlanda oferă Moldovei un ajutor de 50 mii de euro pentru lupta cu noul coronavirus

Cornelia Cozonac
31/03/2020

Fundația Siol din Irlanda oferă Guvernului Republicii Moldova un ajutor de 50 de mii de euro pentru procurarea aparatelor de ventilare artificială a plămânilor, măștilor, echipamentului de protecție pentru lupta cu COVID-19, precum și pentru suportul familiilor cu copii în situație de risc. Fundația susține de mai mulți ani proiecte pentru copiii aflați în situație de risc în Republica Moldova.

Ajutorul irlandez va fi gestionat de Asociația Parteneriate pentru fiecare copil, care va identifica împreună cu Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale necesitățile și priorităţile sistemului medical şi de protecţie socială.

Directorul fundației Siol, Edward Dunnea, a menționat că organizația pe care o conduce înțelege dificultățile cu care se confruntă Republica Moldova și va continua să ofere suport în dezvoltarea programelor și serviciilor alternative de îngrijire pentru persoanele cu dizabilități și după depăşirea acestei crize.

Organizația Parteneriate pentru fiecare copil implementează în prezent, cu suportul Fundației Siol, un proiect care vine să susțină procesul de dezinstituționalizare lansat de MSMPS a fetelor cu dizabilități plasate în îngrijire rezidențială în Centrul de plasament din Hânceşti.

Cornelia Cozonac
31/03/2020




Textele de pe pagina web a Centrului de Investigații Jurnalistice www.anticoruptie.md sunt realizate de jurnaliști, cu respectarea normelor deontologice și sunt protejate de dreptul de autor. Preluarea textelor știrilor și a investigațiilor jurnalistice se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agenții, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat de pe www.anticoruptie.md în primul alineat, iar în cazul posturilor de radio și TV – se citează obligatoriu sursa.

Preluarea integrală a textelor se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil semnat cu Centrul de Investigații Jurnalistice.



Follow us on Telegram

Comentarii