„O încercare de a submina justiția”. Comuniștii și socialiștii au înaintat moțiunea simplă asupra activității ministrului Justiției, Sergiu Litvinenco

Irina Odobescu
14/10/2021
Foto: agora.md

Deputații Blocului Comuniștilor și Socialiștilor (BCS) au înaintat, joi, o moțiune simplă asupra activității ministrului Justiției, Sergiu Litvinenco, în care îl acuză de „subminarea justiției”. Textul moțiunii subliniază implicarea lui Litvinenco în „subminarea principiilor statului de drept și subminarea justiției”.

Vasile Bolea a prezentat plenului moțiunea și a declarat că ministrul Justiției ar fi exercitat presiuni asupra membrilor Consiliului Superior al Procurorilor ca să fie reținut procurorul general Alexandr Stoianoglo.

„BCS înaintează moțiunea simplă asupra ministrului Justiției. Executivul și-a asumat elaborarea legilor pentru o justiție transparentă, lupta cu corupția și edificarea statului de drept. Nici la 100 de zile ale Guvernului Gavrilița, ministrul Justiției a făcut tot posibil ca să subjuge justiția cu votul PAS. În domenul reformării justiției, guvernarea a început cu stângul”, a declarat deputatul BCS, Vasile Bolea, de la tribuna centrală a legislativului.

În moțiunea simplă se menționează că „tot ce face guverbarea PAS și Guvernul este să aducă justiția și procuratura la cheremul politicului”.

Regulamentul Parlamentului prevede că moțiunea simplă poate fi înaintată de minimum 15 deputați. Conform procedurii, moțiunea este prezentată președintelui Parlamentului și va fi examinată în 14 zile.

Irina Odobescu
14/10/2021Become a Patron!

TestRapid

Comentarii