O mină, descoperită în estuarul râului Nistru. Administrația regiunii Odesa: „Amenințarea dinspre Marea Neagră este în creștere”

Viorica Mija
04/07/2022
Sursa: unian.ua

În Marea Neagră, în perimetrul regiunii Odesa, se află în poziție de luptă trei portavioane ruse. Totodată, în zonă a fost observat cel puțin un submarin, notează reprezentanții administrației locale.

Forțele ruse și-au mărit prezența în zona de coastă a regiunii Odesa. Despre aceasta a declarat Serghei Bratchuk, purtătorul de cuvânt al Administrației Militare Regionale din Odesa. Oficialul declară că 28 de rachete de croazieră „Kalibr” sunt gata de lansare de pe nave.

"În partea de nord-vest a Mării Negre, un grup de nave inamice (trei nave purtătoare de rachete, două nave mari de debarcare) sunt în poziție de luptă", a scris pe Twitter Bratchuk.

În regiunea Odesa, în zona Marea Neagră - estuarul Nistrului, o mină a fost adusă la mal de curenții de apă.

Despre incident a anunațat ieri, 3 iunie, purtătorul de cuvânt al comandamentului operațional „Sud”, Vladislav Nazarov.

"De la Marea Neagră până la estuarul Nistrului, o mină de mare a fost adusă de curent. Se afla în zona de coastă cu acces dificil. Descoperită în timp util, a putut fi asigurată explozia controlată la fața locului", a declarat Nazarov.

În regiunea Odesa rămâne în vigoare interdicția de înot, în special în Marea Neagră.

Viorica Mija
04/07/2022




Textele de pe pagina web a Centrului de Investigații Jurnalistice www.anticoruptie.md sunt realizate de jurnaliști, cu respectarea normelor deontologice și sunt protejate de dreptul de autor. Preluarea textelor știrilor și a investigațiilor jurnalistice se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agenții, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat de pe www.anticoruptie.md în primul alineat, iar în cazul posturilor de radio și TV – se citează obligatoriu sursa.

Preluarea integrală a textelor se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil semnat cu Centrul de Investigații Jurnalistice.



Follow us on Telegram

Comentarii