O nouă demisie la CEC // Vicepreședinta Rodica Ciubotaru și-a depus mandatul

Anticoruptie.md
04/07/2019

O nouă demsiei la Comisia Electorală Centrală. Rodica Ciubotaru, vicepreședinta Comisiei Electorale Centrale, a demisionat joi. Anunțul a fost făcut prin intermediul unui comunicat plasat pe pagina de Facebook a instituției. La fel ca și Iurie Ciocan și Alina Russu, Ciubotaru a motivat că la baza cererii de demisie ar fi modificările operate de Parlament la Codul Electoral, care „ar putea conduce la pierderea credibilității în procesul electoral și dezorientarea alegătorului”.

„Ultimele tentative de modificare a legislației electorale atentează la independența exercitării mandatului de membru al Comisiei și subminează autoritatea instituției electorale. Acestea ar putea conduce la pierderea credibilității în procesul electoral și dezorientarea alegătorului. În acest fel, cetățeanul poate conchide, corect sau incorect, că procesul electoral este doar un instrument cu care operează cei care sunt la putere și că votul său nu mai este un element esențial al democrației”, se arată în mesajul Rodicăi Ciubotaru.

Precizăm că la 18 iunie Parlamentul a aprobat un proiect de lege prin care membrii CEC vor putea fi eliberați din funcție doar cu votul deputaților. 

Anticoruptie.md
04/07/2019

Comentarii