„O scuză foarte neinspirată”. Litvinenco detaliază circumstanțele întrevederii dintre Popov și Lupașcu ​

Ilie Gulca
28/04/2021
Sergiu Litvinenco (dreapta)

Deputatul PAS Sergiu Litvinenco a numit, miercuri, comunicatul Procuraturii Generale despre întâlnirea adjunctului Procurorului General, Ruslan Popov, și a fostului procuror Boris Lupașcu drept „o scuză foarte neinspirată”. Litvinenco a sesizat Procuratura Generală pentru pretinse fapte de uzurpare a puterii de stat după ce PSRM-ȘOR a aprobat o hotărâre despre anularea numirii Domnicăi Manole la Curtea Constituțională și desemnarea lui Boris Lupașcu.

„Înainte găseau mai bune [scuze]. Am expediat și am făcut publică sesizarea sâmbătă, pe 24 aprilie, şi, imediat, a apărut în presă și în știri. Adică, se știa bine despre ea, inclusiv – sunt sigur de asta – de către cei doi protagoniști ai „întâlnirii accidentale” de 40 de minute [Ruslan Popov și Boris Lupașcu]”, a detaliat parlamentarul.

„Întâlnirea dintre ei a avut loc, conform datei de la camera, în ziua de duminică, 25 aprilie, adică DUPĂ ce a devenit publică sesizarea. Astfel, orice referire la "recepționarea" ei în ziua de luni este foarte stângace. De aceea, rămân ferm convins că procurorul general adjunct trebuie să îşi dea demisia, dar și să dea explicații publice, care a fost obiectul discuției. Din păcate, printr-un astfel de comunicat, credibilitatea procuraturii nu are cum să se îmbunătățească.”

Ruslan Popov și Boris Lupașcu s-au întâlnit pe 25 aprilie 2021 într-o stație PECO din Chișinău. Ulterior, pe 27 aprilie, Lupașcu a renunțat la „mandatul care i-a fost încredințat”.

În același timp, Curtea Constituțională a calificat drept anticonstituțională hotărârea majorității PSRM-Șor.  

Ilie Gulca
28/04/2021




Textele de pe pagina web a Centrului de Investigații Jurnalistice www.anticoruptie.md sunt realizate de jurnaliști, cu respectarea normelor deontologice și sunt protejate de dreptul de autor. Preluarea textelor știrilor și a investigațiilor jurnalistice se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agenții, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat de pe www.anticoruptie.md în primul alineat, iar în cazul posturilor de radio și TV – se citează obligatoriu sursa.

Preluarea integrală a textelor se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil semnat cu Centrul de Investigații Jurnalistice.



Follow us on Telegram

Comentarii