Ofensiva felicitărilor rusești: Ambasadorul Rusiei, Vasnețov, a vizitat-o pe Maia Sandu

Ilie Gulca
18/11/2020

Ambasadorul Federației Ruse la Chișinău, Оleg Vasnețov, i-a făcut o vizită președintei alese a Republicii Moldova, Maia Sandu, în cadrul căreia cei doi și-au exprimat intenția să continue colaborarea în domeniile în care Republica Moldova și Rusia au interese comune.  

În decursul întrevederii, reprezentantul diplomatic al Federației Ruse i-a transmis Maiei Sandu felicitările liderului de la Kremlin, Vladimir Putin, cu ocazia victoriei în alegerile prezidențiale. Președintele ales al Republicii Moldova a exprimat recunoștința pentru „cuvintele calde și pentru urări”, se menționează într-un comunicat al Ambasadei Federației Ruse la Chișinău.

Cei doi, precizează sursa citată, au discutat despre problemele actuale ruso-moldovenești aflate pe agenda ambelor părți. Ei au relevat, continua sursa citată, potențialul considerabil în relațiile economice și comerciale.

Pe 16 noiembrie, președintele Federației Ruse, Vladimir Putin, a felicitat-o pe Maia Sandu și și-a exprimat speranța că activitatea președintei alese va contribui la „o dezvoltare constructivă a relațiilor dintre Chișinău și Moscova”.

În aceeași zi, la rândul său, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Ruse, Kiril, și-a exprimat speranța că o strânsă colaborare dintre puterea laică și Biserica Ortodoxă din Moldova este capabilă să contribuie esențial „la educația patriotică a locuitorilor Republicii Moldova”.  

Ilie Gulca
18/11/2020




Textele de pe pagina web a Centrului de Investigații Jurnalistice www.anticoruptie.md sunt realizate de jurnaliști, cu respectarea normelor deontologice și sunt protejate de dreptul de autor. Preluarea textelor știrilor și a investigațiilor jurnalistice se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agenții, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat de pe www.anticoruptie.md în primul alineat, iar în cazul posturilor de radio și TV – se citează obligatoriu sursa.

Preluarea integrală a textelor se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil semnat cu Centrul de Investigații Jurnalistice.



Follow us on Telegram

Comentarii