Oficiali ai Federației Ruse, interziși pentru participarea la Conferința regională a FAO

Anticoruptie.md
20/03/2024
moldova-suverana.md

Ministerul Afacerilor Externe al Republicii Moldova (MAE) anunță că a decis să nu admită participarea în persoană a reprezentanților oficiali ai Federației Ruse la cea de-a 34-a Conferință regională a Organizației pentru Alimentație și Agricultură (FAO) găzduită în mai curent de Republica Moldova. Decizia este motivată de continua agresiune a Federației Ruse împotriva Ucrainei. 

„Având în vedere războiul continuu de agresiune al Federației Ruse împotriva Ucrainei care a încălcat flagrant Carta ONU, a declanșat multiple crize și a subminat securitatea alimentară la nivel internațional, MAE a decis să nu admită participarea în persoană a reprezentanților oficiali ai Federației Ruse”, se menționează într-un comunicat transmis de MAE.

Participarea reprezentanților din Federație Rusă se va limita doar în format online sau la nivelul ambasadei. 

Cea de-a 34-a Conferință regională a Organizației pentru Alimentație și Agricultură (FAO), găzduită de Republica Moldova se va desfășura în perioada 14 - 17 mai 2024. Pe agenda reuniunii se vor regăsi subiecte de actualitate ce țin de domeniul agriculturii, siguranței alimentare, digitalizării în utilizarea durabilă a terenurilor, pădurilor și resurselor de apă.

Formatul evenimentului combină participarea în persoană și online, ținând cont de angajamentele internaționale asumate în cadrul FAO și metodele de lucru ale conferinței.

Anticoruptie.md
20/03/2024




Textele de pe pagina web a Centrului de Investigații Jurnalistice www.anticoruptie.md sunt realizate de jurnaliști, cu respectarea normelor deontologice și sunt protejate de dreptul de autor. Preluarea textelor știrilor și a investigațiilor jurnalistice se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agenții, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat de pe www.anticoruptie.md în primul alineat, iar în cazul posturilor de radio și TV – se citează obligatoriu sursa.

Preluarea integrală a textelor se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil semnat cu Centrul de Investigații Jurnalistice.



Follow us on Telegram

Comentarii