Ofiţeri din conducerea Inspectoratului de Poliţie a raionului Râşcani, reţinuţi pentru că ar fi încercat să muşamalizeze un dublu omor

Julieta Saviţchi
27/06/2016
Cei doi tineri uciși. Foto: Arhivă personală

Vicecomisarul şi şeful Poliţiei Criminale ai Inspectoratului de Poliţie Râşcani au fost reţinuţi duminică seara, 26 iunie, de procurorii Anticorupţie și ofițerii CNA pentru că nu au investigat asasinarea a doi tineri din Bălţi. Procurorii le incriminează abuz în serviciu, exprimat prin lipsa de acţiuni prompte în investigarea dublului omor, înregistrat la începutul săptămânii trecute.

Cei doi au fost reţinuţi pentru 72 de ore şi se află în izolatorul CNA. Se presupune că aceștia ar fi fost infuenţați de părintele unui suspect, care anterior a deţinut o funcţie de conducere în cadrul Poliţiei din Râşcani.

Omorul s-a produs la 18 iunie pe teritoriul unei brigăzi de tractoare din satul Nihoreni, raionul Râşcani. Poliţia a fost sesizată de către părinţii unuia dintre tinerii uciși. Potrivit acestora, fiul lor de 29 de ani a plecat împreună cu verişorul său de 28 de ani cu maşina la nişte prieteni din Râşcani â. Bănuind că Poliţia din Râşcani încearcă să muşamalizeze cazul, prietenii victimelor au efectuat o proprie investigaţie. "Poliţia din Râşcani nu a făcut nimic. Noi le-am dat totul. Ei nici nu au ieşit din Comisariat. Am mers la brigada de tractoare, pentru că ultima dată ei au sunat de acolo. Noi am rugat mult Poliţia să meargă acolo, pentru că ar fi avut ceva probe. Poliţia nu a reacţionat. Părinţii unuia dintre suspecţi ne asigurau că prietenii noştri sunt vii şi probabil că încă se distrează, deşi la acel moment trecuse deja trei zile de când ei dispăruse", au declarat prietenii victimelor. 

Dacă vor fi găsiţi vinovaţi, cei doi oameni ai legii riscă amendă de la 1.000 la 2.000 unităţi convenţionale sau închisoare de la doi la șase ani, în ambele cazuri cu privarea de dreptul de a ocupa anumite funcţii sau de a exercita o anumită activitate pe un termen de la cinci la zece ani.

Sursa: BTV

Julieta Saviţchi
27/06/2016




Textele de pe pagina web a Centrului de Investigații Jurnalistice www.anticoruptie.md sunt realizate de jurnaliști, cu respectarea normelor deontologice și sunt protejate de dreptul de autor. Preluarea textelor știrilor și a investigațiilor jurnalistice se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agenții, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat de pe www.anticoruptie.md în primul alineat, iar în cazul posturilor de radio și TV – se citează obligatoriu sursa.

Preluarea integrală a textelor se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil semnat cu Centrul de Investigații Jurnalistice.



Follow us on Telegram

Comentarii