Oleg Cara, noul director al Biroului Național de Statistică

Anticoruptie.md
25/07/2020

După proba interviului, Oleg Cara a fost desemnat câștigător al concursului pentru funcția de director general al Biroului Național de Statistică. Cara a activat până în prezent în cadrul Organizației pentru Alimentație și Agricultură a Națiunilor Unite (FAO). Candidatura sa urmează să fie aprobată de Guvern.

Oleg Cara a fost desemnat câștigător al concursului de membrii Comisiei de selectare în urma etapei interviului, care s-a desfășurat la 24 iulie.

 

Oleg Cara are o experiență de 25 de ani în domeniul statisticii. Din 1990 până în 1995 a fost economist la o întreprindere privată, apoi, timp de doi ani, a fost șef de direcție în Departamentul Statisticii, reorganizat în Departamentul Analize Statistice și Economice. Ulterior, timp de trei ani a fost vicedirector general al acestei instituții. Între 2001 și 2013 a fost vicedirector general la Departamentul Statistică și Sociologie, reorganizat în BNS. Apoi, timp de doi ani a fost cercetător științific coordonator la Institutul Național de Cercetări Economice. Din octombrie 2015 până în prezent este statistician în Diviziunea Statistică a Organizației Națiunilor Unite pentru Alimentație și Agricultură.

Anticoruptie.md
25/07/2020

Comentarii