OMS și USAID oferă sprijin celor 10 laboratoare teritoriale ale ANSP

Irina Odobescu
28/07/2020
Foto: MSMPS

Organizația Mondială a Sănătății (OMS) și Agenția Statelor Unite pentru Dezvoltare Internațională (USAID) au oferit 25 de frigidere de laborator și 12 distilatoare de apă Agenției Naționale pentru Sănătate Publică (ANSP). Acest sprijin va consolida capacitățile de laborator privind asigurarea continuității de diagnostic și a cerințelor de biosecuritate în laboratoarele ANSP, inclusiv cele implicate în diagnosticul infecției COVID-19. Echipamentul va fi distribuit tuturor centrelor de sănătate publică teritoriale din Chișinău, Orhei, Soroca, Edineț, Căușeni, Ungheni, Cahul, Comrat, Hâncești și Bălți.

„Acest lot de echipament va contribui semnificativ la sporirea capacităților și eficientizarea activității pentru a asigura calitatea și operativitatea capacităților de laborator, continuitatea de diagnostic și cerințelor de biosecuritate în laboratoare”, a subliniat Nicolae Furtună, directorul ANSP.

Frigiderele moderne de laborator vor permite păstrarea în condiții sigure a probelor biologice colectate pentru testarea la COVID-19, inclusiv altor probe de laborator, precum și a reactivelor pentru tehnicile de biologie moleculară. Distilatoarele pentru purificarea apei din apeductul centralizat vor asigura calitatea apei la reconstituirea reactivilor și vor asigura procedurilor de laborator conform cerințelor.

Valoarea donației constituie 60.000 de dolari și face parte din activitățile comune ale OMS și USAID ca parte a asistenței umanitare și în domeniul sănătății ca răspuns la pandemia COVID-19.

Irina Odobescu
28/07/2020Become a Patron!

Comentarii