Omul de afaceri Mihail Aizin a fost răpus de Covid-19, la 23 de zile după ce a fost decorat de Igor Dodon

Julieta Savițchi
11/10/2020

Omul de afaceri Mihail Aizin a decedat în noaptea de duminică, la vărsta de 65 de ani, din cauza complicațiilor provocate de Covid-19. Acesta a fost internat în secția de reanimare a Spitalului Clinic Republican la data de 24 septembrie, la a șasea zi după ce președintele Igor Dodon i-a înmânat, într-o atmosferă festivă, ordinul Gloria Muncii.

Surse din anturajul businessmanului ne-au comunicat că mai multe persoane din cercul lui Aizin au contractat coronavirusul de tip nou, însă doar acesta și șoferul său au făcut o formă mai gravă a infecției. Printre cei contaminați cu noul tip de coronavirus este și persoana de încredere a lui Aizin, Simion Șpigheli, angajat în calitate de consultant la Centrul comercial Elat, care are o formă ușoară a bolii.

Nu se cunoaște dacă la data de 18 septembrie, când a fost la Președinție pentru a primi ordinul Gloria Muncii de la șeful statului, Mihail Aizin era infectat. Din pozele publicate pe portalul oficial al Președinției, se vede că Mihail Aizin purta mască și mănuși. La un moment dat însă acesta și-a scos masca pentru a face poze cu garda de onoare a șefului statului.

Decorarea lui Mihail Aizin cu ordinul Gloria Muncii a provocat reacții negative în societate pe motiv că în anii 90 acesta ar fi fost liderul unei structuri criminale organizate, cunoscută ca „gruparea evreească”. La 22 septembrie, Mihail Aizin a venit cu o reacție publică în care a respins acuzațiile privind legăturile sale cu lumea interlopă și a amenințat presa cu procese de judecată pentru apărarea onoarei și demnității.

Julieta Savițchi
11/10/2020




Textele de pe pagina web a Centrului de Investigații Jurnalistice www.anticoruptie.md sunt realizate de jurnaliști, cu respectarea normelor deontologice și sunt protejate de dreptul de autor. Preluarea textelor știrilor și a investigațiilor jurnalistice se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agenții, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat de pe www.anticoruptie.md în primul alineat, iar în cazul posturilor de radio și TV – se citează obligatoriu sursa.

Preluarea integrală a textelor se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil semnat cu Centrul de Investigații Jurnalistice.



Follow us on Telegram

Comentarii