Opt tinere au fost exploatate sexual un an, la Paris, de către trei moldoveni

Ilie Gulca
06/05/2021

Trei moldoveni cu vârste între 32 și 45 de ani au creat în Paris o rețea de prestare a serviciilor sexuale contra plată. În decursul anului 2020, membrii grupului au exploatat sexual opt victime. Venitul zilnic era între 800 și 1.400 de euro per persoană. Conform unor estimări ale oamenilor legii, suspecții au obținut un profit ce varia între 17.000 și 23.000 de euro de la fiecare victimă exploatată sexual.

„Unul dintre ei este stabilit cu domiciliul în capitala Franței. Bărbații identificau prin intermediul rețelelor de socializare tinere cu vârsta cuprinsă între 20 și 25 de ani din diferite regiuni ale Moldovei și le propuneau oferte avantajoase, cu onorarii foarte mari pentru prestarea serviciilor sexuale”, se menționează într-un comunicat al Inspectoratului General al Poliției emis pe 4 mai curent.

Potrivit oamenilor legii, grupul infracțional a fost destructurat de ofițerii Centrului pentru combaterea traficului de persoane, ai Inspectoratului Național de Investigații și angajații Procuraturii pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale.

Ajunse în Franţa, menționează sursa citată, tinerele erau amplasate în diverse apartamente închiriate de către suspecți pentru prestarea serviciilor sexuale, unde li se comunica că venitul obținut se va repartiza egal, 50/50, adică jumătate din suma obținută revenea organizatorilor.

De asemenea, li se recomanda ca, din motive de siguranță, venitul nemijlocit să fie predat pentru păstrare organizatorului sau administratorului, cu asigurarea că la prima solicitare banii obținuți vor fi transmiși. Însă, sub diverse pretexte, fetele nu primeau nimic.   

Pentru acumularea probatoriului necesar, polițiștii au efectuat percheziții la domiciliile şi în automobilele suspecților. În urma acestora, au fost depistate şi ridicate telefoane mobile, carduri bancare, contracte de locațiune, notițe de ciornă şi alte date ce au importanță pentru cauza penală. 

Unul dintre suspecți ce activa pe teritoriul Republicii Moldova, având rolul de recrutor, a fost reținut pentru 72 de ore. Ulterior, el a primit mandat de arest pentru 30 de zile, cealaltă persoană (transportatorul) colaborează cu organul de urmărire penală şi este cercetat în liberate.  

Persoana care ghida nemijlocit activitatea grupului pe teritoriul Franței urmează să fie anunțată în urmărire cu ulterioara extrădare autorităților din R. Moldova. Suspecții riscă o pedeapsă cu închisoare de la 7 la 15 ani.

Ilie Gulca
06/05/2021




Textele de pe pagina web a Centrului de Investigații Jurnalistice www.anticoruptie.md sunt realizate de jurnaliști, cu respectarea normelor deontologice și sunt protejate de dreptul de autor. Preluarea textelor știrilor și a investigațiilor jurnalistice se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agenții, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat de pe www.anticoruptie.md în primul alineat, iar în cazul posturilor de radio și TV – se citează obligatoriu sursa.

Preluarea integrală a textelor se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil semnat cu Centrul de Investigații Jurnalistice.



Follow us on Telegram

Comentarii