Organizația Mondială a Sănătății: Pandemia de Covid 19 este „un val mare” de contaminări, și nu un fenomen sezonier

Ilie Gulca
29/07/2020

Un oficial al Organizației Mondiale a Sănătății (OMS), Margaret Harris, a declarat marți că răspândirea Pandemiei de COVID-19 este „val mare” de contaminări și nu un fenomen temporar comparabil cu o gripă.

„Urmează un val mare. Poate să se intensifice [răspândirea bolii] sau să contenească. Cel mai bun lucru pe care îl putem face este să îl liniștim”, a declarat Margaret Harris în cadrul unui briefing virtual la Geneva, citat de Reuters.

Subliniind numărul mare de cazuri în SUA, în această perioadă a verii, oficialul OMS a cerut vigilență în aplicarea măsurilor și a avertizat împotriva adunărilor în masă.„Oamenii mai cred în anotimpuri. Ceea ce trebuie să înțelegem este că avem de-a face cu un nou virus, care se comportă diferit”, a spus ea. „Vara este o problemă. Virusului îi place toate anotimpurile.”

Cu toate acestea, Margaret Harris și-a exprimat îngrijorarea cu privire la cazurile de COVID-19 care coincid cu cele normale de gripă sezonieră înregistrate în timpul iernii emisferei sudice. Ea a subliniat că OMS monitorizează îndeaproape acest lucru.

Până acum, a spus ea, probele de laborator nu arată un număr mare de cazuri de gripă, ceea ce sugerează un început mai tardiv decât normal al sezonului.

Ilie Gulca
29/07/2020

Comentarii