Organizația Mondială a Sănătății: Pandemia de Covid 19 este „un val mare” de contaminări, și nu un fenomen sezonier

Ilie Gulca
29/07/2020

Un oficial al Organizației Mondiale a Sănătății (OMS), Margaret Harris, a declarat marți că răspândirea Pandemiei de COVID-19 este „val mare” de contaminări și nu un fenomen temporar comparabil cu o gripă.

„Urmează un val mare. Poate să se intensifice [răspândirea bolii] sau să contenească. Cel mai bun lucru pe care îl putem face este să îl liniștim”, a declarat Margaret Harris în cadrul unui briefing virtual la Geneva, citat de Reuters.

Subliniind numărul mare de cazuri în SUA, în această perioadă a verii, oficialul OMS a cerut vigilență în aplicarea măsurilor și a avertizat împotriva adunărilor în masă.„Oamenii mai cred în anotimpuri. Ceea ce trebuie să înțelegem este că avem de-a face cu un nou virus, care se comportă diferit”, a spus ea. „Vara este o problemă. Virusului îi place toate anotimpurile.”

Cu toate acestea, Margaret Harris și-a exprimat îngrijorarea cu privire la cazurile de COVID-19 care coincid cu cele normale de gripă sezonieră înregistrate în timpul iernii emisferei sudice. Ea a subliniat că OMS monitorizează îndeaproape acest lucru.

Până acum, a spus ea, probele de laborator nu arată un număr mare de cazuri de gripă, ceea ce sugerează un început mai tardiv decât normal al sezonului.

Ilie Gulca
29/07/2020




Textele de pe pagina web a Centrului de Investigații Jurnalistice www.anticoruptie.md sunt realizate de jurnaliști, cu respectarea normelor deontologice și sunt protejate de dreptul de autor. Preluarea textelor știrilor și a investigațiilor jurnalistice se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agenții, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat de pe www.anticoruptie.md în primul alineat, iar în cazul posturilor de radio și TV – se citează obligatoriu sursa.

Preluarea integrală a textelor se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil semnat cu Centrul de Investigații Jurnalistice.



Follow us on Telegram

Comentarii