Organizațiile neguvernamentale vor presta contra plată servicii concurenților electorali

Julieta Savițchi
08/10/2020

Organizațiile necomerciale vor putea să presteze servicii concurenților electorali în perioada electorală, cu condiția că acestea să fie remunerate. O decizie în acest sens a fost luată, joi, de către Curtea Constituțională (CC).

Instanța constituțională a admis parțial sesizarea deputatului Sergiu Litvinenco, care a contestat interdicția stipulată în articolul 6 al Legii privind organizațiile necomerciale din iunie 2020 despre prestarea serviciilor concurenților electorali.

„Se recunoaște constituțional textul «presta servicii și/sau», de la art. 6, alineatul 5, din Legea 86 din 11 iunie 2020 cu privire la organizațiile comerciale, în măsura în care organizațiilor necomerciale le este permisă prestarea de servicii oneroase pentru concurenții electorali în perioada campaniei electorale”, a decis CC.

După adoptarea deciziei, CC a remis o notă Parlamentului în vederea reglementării art. 6, alineatul 5, din Legea nr. 86 din 11 iunie 2020 cu privire la organizațiile necomerciale astfel încât în perioada campaniei electorale din toamna curentă organizațiile neguvernamentale să poată presta servicii contra plată concurenților electorali.

 

 

Julieta Savițchi
08/10/2020

Comentarii