Otilia Draguțanu, soția fostului șef de la BNM, și-a depus mandatul de deputat: „Eu nu sunt pentru politică și ea nu este pentru mine”

Crina Dumitriu
20/07/2019

Otilia Draguțanu, soția fostului guvernator al Băncii Naționale, Dorin Drăguțanu, și-a depus mandatul de deputat. Ea a candidat cu nr.11 pe lista Partidului Democrat în cadrul alegerilor din 24 februarie. Drăguțanu este fondatoarea unei companii de succes, care a semnat în ultimii ani contracte de milioane cu diferite instituții publice.

Otilia Drăguțanu și-a anunțat decizia pe pagina sa Facebook: „După o lungă perioada de reflecție, am înțeles că eu nu sunt pentru politică și ea nu este pentru mine. Întotdeauna am știut să-mi găsesc locul și să muncesc acolo unde abilitățile mele au adus utilitate maximă. Sunt de părere că un partid în opoziție are nevoie de cineva cu un alt profil și temperament și cu mai multă experiență în politică. Le sunt foarte recunoscătoare persoanelor care au avut încredere în mine, iar colegilor din parlament le doresc succes în muncă deloc ușoară”. 

Otilia Drăguțanu a apărut în atenția presei în special în perioada în care soțul său a fost guvernator BNM, atunci companiile sale beneficiind de numeroase contracte bănoase cu statul. Afacerile cu statul au continuat pentru companiile acesteia și după ce Drăguțanu a fost înlocuit în fruntea Băncii Naționale.

Drăguțanu a fost vizată în anchete ale Centrul de Investigații Jurnalistice legat de afacerile cu statul, averea pe care o avea, dar și un litigiu privind încălcarea drepturilor de autor.   

Crina Dumitriu
20/07/2019




Textele de pe pagina web a Centrului de Investigații Jurnalistice www.anticoruptie.md sunt realizate de jurnaliști, cu respectarea normelor deontologice și sunt protejate de dreptul de autor. Preluarea textelor știrilor și a investigațiilor jurnalistice se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agenții, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat de pe www.anticoruptie.md în primul alineat, iar în cazul posturilor de radio și TV – se citează obligatoriu sursa.

Preluarea integrală a textelor se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil semnat cu Centrul de Investigații Jurnalistice.



Follow us on Telegram

Comentarii