Paginile web ale instanțelor de judecată au fost modernizate. Ce funcționalități au apărut

Anticoruptie.md
11/04/2019
Foto: captură instante.justice.md

Portalul instanțelor naționale de judecată și paginile web ale celor 15 judecătorii din Republica Moldova „se vor schimba la față”, transmite Ministerul Justiției. Primele cinci pagini web au fost deja actualizate și sunt mai accesibile pentru persoanele cu necesități speciale de vedere și auz.

Potrivit Ministerului Justiției, alături de Agenția de Administrare a Instanțelor Judecătorești (AAIJ), care are o nouă pagină web, Judecătoria CimișliaJudecătoria ComratJudecătoria CahulCurtea de Apel Comrat și Curtea de Apel Cahul au pagini de internet renovate. Treptat, vor fi lansate noile pagini web ale instanțelor din jurisdicția Curții de Apel Bălți și Curții de Apel Chișinău, iar portalul instanțelor naționale de judecată actualizat – instante.justice.md – va conține harta interactivă a instanțelor judecătorești, se menționează într-un comunicat al Ministerului Justiției.

Interfața nouă a paginilor lansate permite utilizatorilor să organizeze eficient informația despre activitatea instanțelor. Acum utilizatorii pot să adapteze felul în care este afișat textul, potrivit propriilor necesități. Spre exemplu, pot fi schimbate mărimea și lizibilitatea fontului, contrastul și intensitatea culorilor. De asemenea, noile funcționalități permit audierea informațiilor publicate pe pagină, afișarea numărului de vizualizări și adaptarea conținutului informațional pentru accesarea de pe diverse dispozitive (telefoane mobile, tablete etc).

Conținutul informațional al paginilor web a fost actualizat în baza recomandărilor acumulate de AAIJ din partea utilizatorilor, reprezentanților Societății Orbilor și reprezentanților societății civile.

Anticoruptie.md
11/04/2019




Textele de pe pagina web a Centrului de Investigații Jurnalistice www.anticoruptie.md sunt realizate de jurnaliști, cu respectarea normelor deontologice și sunt protejate de dreptul de autor. Preluarea textelor știrilor și a investigațiilor jurnalistice se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agenții, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat de pe www.anticoruptie.md în primul alineat, iar în cazul posturilor de radio și TV – se citează obligatoriu sursa.

Preluarea integrală a textelor se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil semnat cu Centrul de Investigații Jurnalistice.



Follow us on Telegram

Comentarii