Pâine de un leu, cu datorii de sute de mii!? Magazinele sociale ale lui Ilan Șor, luate la bani mărunți de inspectori

Anticoruptie.md
05/10/2022
Sursa: CIJM

Inspectoratul Fiscal de Stat va efectua controale la magazinele sociale deținute de Ilan Șor. Este vorba despre verificarea totală a fluxurilor financiare. Controlul are loc în conformitate cu termenul de prescripție.

Conform FISC-ului, entitățile care gestionează magazinele, și anume Magazine Sociale SRL și AO „Pentru Orhei”, au datorii în sumă totală de peste 268 mii lei. Totodată, inspectorii fiscali nu au access la informațiile despre activitatea financiară a acestora, pe motiv că sistemul ar fi în mentenanță.

Înainte de lansarea protestelor Șor, Anticoruptie.md a scris despre faptul că în magazinele sociale „Merișor”, deschise de deputatul fugar Ilan Șor, pâinea, livrată de combinatul de panificație Franzeluța, putea fi cumpărată cu un leu.

Pensionarii erau întâmpinați de activiștii partidului „Șor” care distribuiau flayere cu informații despre protest și care încearcau să-i convingă că trebuie să se alăture acțiunii.

Proiectul magazinelor sociale „Merișor” a fost lansat în 2015, la inițiativa deputatului fugar Ilan Șor, pe timpul când era primar de Orhei. În ciuda criticilor societății, Șor și-a extins „imperiul social” de influență, numărul magazinelor ajungând în 2020 la 140.

Anticoruptie.md
05/10/2022




Textele de pe pagina web a Centrului de Investigații Jurnalistice www.anticoruptie.md sunt realizate de jurnaliști, cu respectarea normelor deontologice și sunt protejate de dreptul de autor. Preluarea textelor știrilor și a investigațiilor jurnalistice se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agenții, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat de pe www.anticoruptie.md în primul alineat, iar în cazul posturilor de radio și TV – se citează obligatoriu sursa.

Preluarea integrală a textelor se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil semnat cu Centrul de Investigații Jurnalistice.



Follow us on Telegram

Comentarii