„Pârjoale din copite și mațe”: ministra Nemerenco îi cere explicații primarului Ceban

Anticoruptie.md
09/03/2023
FB//Irina Perciun

Ministerul Sănătății va desfășura controale la Spitalului Clinic Municipal „Gheorghe Paladi” din capitală, după ce o pacientă a dezvăluit faptul că bucatele servite acolo sunt „necomestibile”. Este anunțul făcut de ministra Sănătății, Ala Nemerenco, care a cerut edilului capitalei să ia măsurile corespunzătoare. Recent, într-o anchetă a Centrului de Investigații Jurnalistice, reporterii Anticoruptie.md au relatat că administrația spitalului se confruntă cu dificultăți financiare, încercând să acopere „gaura” prin economii drastice, inclusiv tăierea orelor de muncă ale medicilor. Administrația spitalului a negat orice probleme.

Ministra Sănătății Republicii Moldova, Ala Nemerenco, într-o postare pe pagina sa de socializare, a cerut  explicații de la edilul capitalei Ion Ceban, după ce un comentariu plasat de o mămică internată la maternitatea N1 din Chișinău a devenit viral. Mesajul este însoțit de o fotografie cu mâncarea servită în spitalul nominalizat.

 „Dle Primar general, vă rog să vă implicați în cazul relatat deoarece instituția este subordonată orașului. Este inadmisibilă o așa alimentare într-o maternitate! Și mai puneți la muncă Direcția Generală Asistență Medicală și Socială că se ocupă cu ce dorește numai nu cu ce trebuie. Comunic că ne-am sesizat și vom iniția verificări. Ministerul Sănătății în comun cu Guvernul SUA în calitate de donator și UNFPA asigură cu echipament modern în sumă de milioane de euro toate maternitățile, și instituțiile nu sînt în stare împreună cu Fondatorul să asigure o alimentație adecvată?”, a comentat Nemerenco.

Postarea de la care a pornit scandalul o are în calitate de autoare pe o tânără mămică. Aceasta a povestit, de Ziua Internațională a Femeii, că mămicile care aduc pe lume copii în maternități își doresc să fie tratate cu demnitate, dar nu cu  „mâncare din resturi, paste răsfierte și terciuri fără niciun gust”.

Anticoruptie.md
09/03/2023




Textele de pe pagina web a Centrului de Investigații Jurnalistice www.anticoruptie.md sunt realizate de jurnaliști, cu respectarea normelor deontologice și sunt protejate de dreptul de autor. Preluarea textelor știrilor și a investigațiilor jurnalistice se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agenții, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat de pe www.anticoruptie.md în primul alineat, iar în cazul posturilor de radio și TV – se citează obligatoriu sursa.

Preluarea integrală a textelor se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil semnat cu Centrul de Investigații Jurnalistice.



Follow us on Telegram

Comentarii