Partidul Democrat își amână congresul extraordinar pentru luna septembrie

Crina Dumitriu
20/07/2019

Consiliul Politic al Partidului Democrat, întrunit sâmbătă, a amânat desfășurarea congresului extrardinar al formațiunii, care trebuia să aibă loc pe 27 iulie, pentru luna septembrie. În cadrul congresului urmează să fie aleasă conducerea partidului.

Toți membrii din conducerea Partidului Democrat au demisionat după ce fostul lider democrat Vlad Plahotniuc a renunțat la mandatul de președinte. Aceasta s-a întâmplat, în iunie, când PD a râmas în afara guvernării, după ce în Parlament s-a format o nouă majoritate din fracțiunile PSRM, PAS și DA, care au votat pentru un guvern de coaliție.     

„În urma conferințelor petrecute de organizațiile teritoriale ale formațiunii, s-a ajuns la concluzia că Partidul Democrat are nevoie de o reorganizare, o modernizare mai profundă, care trebuie pregătite minuțios, iar pentru aceasta este nevoie de o perioadă mai mare de timp. Mai mult, s-a discutat despre nevoia de a atrage personalități, specialiști din diferite domenii, care vor împărtăși valorile și viziunea democraților de dezvoltare a Republicii Moldova, astfel ca cetățeanul să fie în centrul grijilor politicienilor din Partidul Democrat. “PDM are nevoie de o reformă profundă, de un proces de curățare, dar și de întărire atât în teritoriu, cât și la nivel central”, a subliniat fostul premier Pavel Filip, care exercită interimatul funcției de președinte al formațiunii, după ce fostul lider Vlad Plahotniuc a renunțat la mandat. 

„Membrii CPN au decis amânarea convocării congresului pentru data de 7 septembrie și au mandatat Biroul Permanent pentru a crea un grup de lucru care să pregătească proiectul de modernizare a Partidului Democrat. O altă împuternicire pe care a primit-o Biroul Permanent ține de lansarea pregătirilor PDM pentru alegerile locale, inclusiv organizarea staff-ului electoral. În acest sens s-a vorbit și despre consolidarea echipelor locale ale PDM și identificarea potențialilor candidați democrați în funcțiile eligibile”, se menționează întrun comunicat al PDM. 

Crina Dumitriu
20/07/2019




Textele de pe pagina web a Centrului de Investigații Jurnalistice www.anticoruptie.md sunt realizate de jurnaliști, cu respectarea normelor deontologice și sunt protejate de dreptul de autor. Preluarea textelor știrilor și a investigațiilor jurnalistice se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agenții, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat de pe www.anticoruptie.md în primul alineat, iar în cazul posturilor de radio și TV – se citează obligatoriu sursa.

Preluarea integrală a textelor se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil semnat cu Centrul de Investigații Jurnalistice.



Follow us on Telegram

Comentarii