Partidul ”Șor”, obligat de CEC să verse în bugetul de stat 2 milioane de lei, bani obținuți ilegal

Crina Dumitriu
17/04/2019
captura

Comisia Electorală Centrală a obligat Partidul ”Șor” să verse în bugetul de stat suma de două milioane de lei, pe care formațiunea condusă de Ilan Șor i-ar fi obținut contrar prevederilor Codului electoral, în cadrul campaniei electorale parlamentare din 24 februarie 2019. 

CEC a stabilit că formațiunea politică, având statut de concurent electoral în cadrul alegerilor parlamentare din 24 februarie curent, a obținut în total 2 090 000 lei în calitate de donații pentru campania electorală din partea unor agenți economici care, în decurs de un an înainte de începerea perioadei electorale, au desfăşurat activităţi finanţate sau achitate din mijloace (fonduri) publice, ceea ce constituie o încălcare a prevederilor legislației electorale.

Urmare a acestor constatări, CEC a somat Partidul Politic „Șor” să verse la bugetul de stat suma de 2 090 000 lei, în termen de 6 luni din momentul adoptării hotărârii de către CEC, cu dreptul achitării eșalonate a acestei sume.

Conducerea CEC a declarat că va sesiza Procuratura Generală în legătură cu informațiile false indicate în Declarațiile pe propria răspundere despre inexistența cotei de stat, străine sau mixte în capitalul social, precum și privind lipsa restricțiilor prevăzute de Regulamentul privind finanțarea campaniilor electorale, depuse de agenții economici: SRL „Forsbeta”, SC „Laslux” SRL, SRL „Vent Sistem Companie Climatica” și SRL „Exfactor-Grup”.

Partidul Politic ”Șor” a intrat în Parlament cu opt deputați.Formațiunea condusă de Ilan Șor, condamnat pentru furtul unui miliard de dolari din trei banci devalizate, a cheltuit, conform rapoartelor oficiale, 19,86 milioane de lei și a obținut opt mandate de deputat

Crina Dumitriu
17/04/2019




Textele de pe pagina web a Centrului de Investigații Jurnalistice www.anticoruptie.md sunt realizate de jurnaliști, cu respectarea normelor deontologice și sunt protejate de dreptul de autor. Preluarea textelor știrilor și a investigațiilor jurnalistice se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agenții, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat de pe www.anticoruptie.md în primul alineat, iar în cazul posturilor de radio și TV – se citează obligatoriu sursa.

Preluarea integrală a textelor se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil semnat cu Centrul de Investigații Jurnalistice.



Follow us on Telegram

Comentarii