Partidul Verde Ecologist și Partidul Legii și Dreptății, noi concurenți electorali înregistrați la CEC

Irina Odobescu
07/06/2021
cec.md

Comisia Electorală Centrală (CEC) a înregistrat, în ședința de luni, doi concurenți electorali pentru scrutinul din 11 iulie 2021. Este vorba despre Partidul Verde Ecologist și Partidul Legii şi Dreptății. 

În acest context, au fost înregistrate simbolurile electorale ale concurenților pentru imprimare în buletinul de vot, au fost confirmați reprezentanții cu drept de vot consultativ în CEC pe durata campaniei electorale și persoanele responsabile de finanţe. 

Până în prezent, CEC a înregistrat deja 16 concurenți pentru scrutinul din 11 iulie 2021, iar alte trei dosare se află în proces de examinare.

Partidul Verde Ecologist, anterior Partidul Ecologist Alianța Verde din Moldova, s-a constituit la 9 aprilie 1992. Președintele formațiunii este Anatolie Prohnițchi. 

Partidul Legii şi Dreptății a fost printre cele 18 partide, obligate de CEC, la alegerile din 2016 să prezinte rapoarte financiare. PLD a fost înființat la 25 iulie 1997 și îl are ca președinte pe Nicolae Alexei. 

Irina Odobescu
07/06/2021




Textele de pe pagina web a Centrului de Investigații Jurnalistice www.anticoruptie.md sunt realizate de jurnaliști, cu respectarea normelor deontologice și sunt protejate de dreptul de autor. Preluarea textelor știrilor și a investigațiilor jurnalistice se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agenții, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat de pe www.anticoruptie.md în primul alineat, iar în cazul posturilor de radio și TV – se citează obligatoriu sursa.

Preluarea integrală a textelor se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil semnat cu Centrul de Investigații Jurnalistice.



Follow us on Telegram

Comentarii