PAS propune ca statul să acorde alocații lunare pentru unul dintre părinții care își supraveghează copiii în perioada pandemiei

Irina Odobescu
14/07/2020
captură privesc.eu

Unul dintre părinții antrenați în supravegherea copiilor de vârstă preșcolară ar putea beneficia pe toată perioada suspendării activității grădinițelor din cauza COVID-19 de o alocație lunară de 5.724 de lei, care constituie 75 % din salariul mediu lunar. Partidul Acțiune și Solidaritate (PAS) va înregistra marți un proiect de lege în acest sens. 

Vicepreședinta PAS, Doina Gherman, care a anunțat proiectul într-o conferință de presă, a subliniat că are doi copii de vârstă preșcolară și aceștia sunt acasă în grija bunicii. Deputata se întreabă ce fac părinții care nu au posibilitatea să-și lase copiii în grija bunicilor sau cum procedează familiile monoparentale. Gherman a accentuat că Guvernul ar trebuie să-și revadă prioritățile.

Veronica Roșca, vicepreședinta PAS, a menționat că fiecare a doua familie din Republica Moldova se întreține din activitatea salarială. „Acest proiect vine în ajutorul părinților care sunt cei mai activi contribuabili la bugetul de stat al Republicii Moldova. Dacă Guvernul ar fi îndeplinit condițiile UE, deja am fi avut peste 800 de milioane de lei, cu care am fi avut posibilitatea să susținem aceste familii timp de trei luni”, a subliniar deputata PAS. 

Comisia Națională Extraordinară pentru Sănătate Publică, prezidată de premierul Ion Chicu, a decis prelungirea până la 31 iulie a stării de urgență în sănătatea publică. Autoritățile nu au venit cu scenarii în ceea ce privește redeschiderea grădinițelor. 

Irina Odobescu
14/07/2020




Textele de pe pagina web a Centrului de Investigații Jurnalistice www.anticoruptie.md sunt realizate de jurnaliști, cu respectarea normelor deontologice și sunt protejate de dreptul de autor. Preluarea textelor știrilor și a investigațiilor jurnalistice se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agenții, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat de pe www.anticoruptie.md în primul alineat, iar în cazul posturilor de radio și TV – se citează obligatoriu sursa.

Preluarea integrală a textelor se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil semnat cu Centrul de Investigații Jurnalistice.



Follow us on Telegram

Comentarii