PAS va acționa în judecată Air Moldova și Fly One. Companiile ar refuza să ramburseze integral costul biletelor pentru cursele anulate

Anticoruptie.md
12/08/2020

Fracțiunea PAS va acționa în judecată companiile Air Moldova și Fly One, în numele cetățenilor care nu și-au putut recupera banii și nu au obținut despăgubiri după ce mai multe curse au fost anulate. Anunțul a fost făcut miercuri de deputata PAS, Galina Sajin.

Galina Sajin susține că, inițial, companiile aeriene anunță curse zilnice, biletele se vând, iar pentru că nu sunt suficienți pasageri, operatorii anulează zborurile, invocând pandemia de Covid-19. „Oamenilor nu li se rambursează banii achitați pentru bilete anulate, ceea ce este ilegal. De multe ori aceștia nu primesc niciun răspuns la cererile de rambursare. Companiile oferă vouchere de unică folosință care nu sunt nici pe departe convenabile pentru cetățeni, ele sunt de unică folosință, respectiv dacă voucherul are o valoare de 300 de euro, iar persoana cumpără un alt bilet de 100 de euro, diferența de 200 de euro nu se rambursează, acești bani nu pot fi folosiți”, subliniază membra fracțiunii PAS.

Parlamentarea a propus și altor fracțiuni parlamentare să organizeze consultări publice la Parlament, la care să fie invitați reprezentanți ai agențiilor de turism, ai companiilor aeriene și ai Guvernului pentru a discuta aceste probleme. 

„De la începutul pandemiei, oamenii ne semnalează că întâmpină mai multe probleme cu companiile Air Moldova și Fly One. Cetățenii care au cumpărat bilete avia și a căror zboruri au fost anulate din cauza restricțiilor de călătorie nu primesc banii înapoi, ceea ce este o ilegalitate. În repetate rânduri am cerut companiilor avia să-și respecte obligațiile legale și să ramburseze integral costul biletelor, de asemenea m-am adresat și Autorității Aeronautice Civile cu nenumărate demersuri. Comportamentul nu s-a schimbat, iar oamenii în continuare rămân fără bani recuperați”, a precizat Galina Sajin.

În acest context, deputata a cerut cetățenilor care au avut de pătimit să se alăture acțiunii colective și să sesizeze cazurile pe rețelele ei sociale.

Anticoruptie.md
12/08/2020




Textele de pe pagina web a Centrului de Investigații Jurnalistice www.anticoruptie.md sunt realizate de jurnaliști, cu respectarea normelor deontologice și sunt protejate de dreptul de autor. Preluarea textelor știrilor și a investigațiilor jurnalistice se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agenții, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat de pe www.anticoruptie.md în primul alineat, iar în cazul posturilor de radio și TV – se citează obligatoriu sursa.

Preluarea integrală a textelor se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil semnat cu Centrul de Investigații Jurnalistice.



Follow us on Telegram

Comentarii