Patronul Trans-Oil, despre acuzațiile lui Dodon: „Nu este exclus să existe unele dezinformări furnizate președintelui, pe care dânsul nu le-a făcut verificat cu atenție”

Mădălin Necșuțu
07/02/2020

Patronul grupului de companii Trans-Oil, Vaja Jhashi, a declarat în exclusivitate pentru portalul anticoruptie.md că nu deține o a doua identitate, așa cum a afirmat, joi, președintele Igor Dodon. „Declarația președintelui Dodon a devenit o revelație absolută pentru mine. Nu dețin nicio altă identitate, alta decât cea pe care o am în prezent”, ne-a spus omul de afaceri.

Vaja Jhashi ne-a mai precizat că în acest moment încearcă să facă o evaluare la ce l-a determinat pe Igor Dodon să facă publică o astfel de afirmație și ce anume a urmărit această acțiune.

„De asemenea, punem la îndoială sursele din care provin aceste informații, nu este exclus să existe unele dezinformări furnizate președintelui, pe care dânsul nu le-a făcut verificat cu atenție. În orice caz, zilele următoare vor da mai multă claritate acestei situații tulburi”, ne-a mai explicat el.

Declarațiile omului de afaceri Vaja Jhashi vin în contextul în care președintele Igor Dodon l-a exonerat declarativ pe colaboratorul apropiat al lui Plahotniuc, Serghei Iaralov, ca având o a doua identitate fabricată abuziv pe vremea guvernului Filip de către autoritățile moldovenești. În schimb, Dodon a făcut public numele lui Vaja Jhashi, care deținea cea mai puternică companie de comerț cu cereale de piață și joacă un rol important în comerțul din Portul Internațional Liber Giurgiulești (PILG).

Dodon nu a ascuns interesul unor investitori ruși pentru acest obiectiv strategic pe care ar dori să îl privatizeze. Statul mai deține doar o cotă mică din teritoriul portului Giurgiulești, restul fiind deținută compania Danube Logistics SRL și BERD.

Mădălin Necșuțu
07/02/2020

Comentarii