Patru candidați pentru funcția de președinte al ANI. Consiliul de integritate a decis să prelungească termenul de depunere a dosarelor

Anticoruptie.md
04/05/2017
captură privesc.eu

Patru persoane s-au înscris în cursa pentru funcția de președinte al Autorității Naționale de Integritate. Trei dintre candidați au fost angajați ai Comisiei Naționale de Integritate, iar al patrulea este membru al Consiliului Superior al Magistraturii. În cadrul ședinței de joi, 4 mai, a Consiliului de Integritate al ANI, a fost luată decizia de a prelungi perioada de depunere a dosarelor până pe 15 mai.

Cei patru candidați înscriși în concurs sunt Teodor Cârnaț, membru al Consiliului Superior al Magistraturii, Victor Strătilă, fost vicepreședinte al CNI, Anatolie Donciu, ex-președinte al CNI și Lilian Chișca - șef al Direcţiei control venituri şi proprietăți din cadrul CNI și ulterior ANI.

Donciu și Chișca  au mai candidat și pentru funcția de vicepreședinte al ANI.

Nemulțumiți de numărul redus al dosarelor depuse, dar și de faptul că majoritatea candidaților au activat anterior în cadrul CNI, mai mulți membri ai Consiliului de Integritate au propus prelungirea termenului de depunere a dosarelor. Drept argument, a fost invocat faptul că în perioada prevăzută pentru depunerea dosarelor au avut loc intemperii care ar fi putut crea impedimente unor candidați să își depună dosarele.

După mai multe dezbateri, a fost luată decizia ca termenul limită să fie extins până pe data de 15 mai. 

Anticoruptie.md
04/05/2017




Textele de pe pagina web a Centrului de Investigații Jurnalistice www.anticoruptie.md sunt realizate de jurnaliști, cu respectarea normelor deontologice și sunt protejate de dreptul de autor. Preluarea textelor știrilor și a investigațiilor jurnalistice se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agenții, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat de pe www.anticoruptie.md în primul alineat, iar în cazul posturilor de radio și TV – se citează obligatoriu sursa.

Preluarea integrală a textelor se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil semnat cu Centrul de Investigații Jurnalistice.



Follow us on Telegram

Comentarii