Patru consilieri municipali PAS au optat pentru fotoliile de deputat

Irina Odobescu
04/08/2021
Captură: privesc.eu

Vasile Grădinaru, Alexandru Trubca, Angela Munteanu-Pojoga și Ina Coșeru au renunțat la fotoliul de consilier în Consiliul Muncipal Chișinău (CMC) în favoarea mandatului de deputat PAS. Vicepreședinta fracțiunii acestei formațiuni în CMC, Zinaida Popa, deși a acces în funcția de parlamentar, preferă să activeze în continuare în consiliu. Anunțul a fost făcut, miercuri, în cadrul unui briefing de pesă. 

În lista de deputați pentru parlamentarele din 11 iulie 2021 au fost incluși șase membri care dețin funcția de consilier în Consiliul Municipal Chișinău. Dintre aceștia, Vasile Grădinaru, Alexandr Trubca, Zinaida Popa, Ina Coșeru și Angela Munteanu-Pojoga au acces în Parlament.

Tot miercuri, Roman Cojuhari a fost ales președinte al fracțiunii PAS în CMC, iar Zinaida Popa va exercita funcția de vicepreședinte. Secretar al PAS în consiliu a fost ales Roman Roșca.

În urma acestor schimbări survenite după alegerile parlamentare, PAS va avea mai puțini consilieri municipali. Din cei nouă consilieri ai formațiunii în cadrul CMC vor rămâne doar șase deoarece aceștia au venit la primărie în componența Blocului ACUM.

Fracțiunea PAS în CMC are următoarea componență: Roman Cojuhari,  Zinaida Popa, Roman Roșca, Dumitru Ivanov, Ion Bindiu și noul consilier Anatolie Umaneț. 

Centrul de Investigații Jurnalistice a scris despre deputații Partidului Acțiune și Solidaritate în două anchete jurnalistice care pot fi accesate aici și aici. Vasile Grădinaru este proprietarul a două firme din domeniul construcțiilor-  Service Senza Limiti SRL și  Move flex SRL, dar și  proprietar a 100% din acțiuni în SRL-ul My style. 

Alexandru Trubca a activat la Ministerul Mediului, fiind consultant superior al Serviciului Relații Publice, de unde a fost demis, în noiembrie 2012, pentru că ar fi lipsit nemotivat de la serviciu. În aprilie 2013, prin hotărârea Judecătoriei Râșcani, menținută ulterior de Curtea de Apel (CA) Chișinău și Curtea Supremă de Justiție. Ordinul de concediere a fost ulterior anulat, Trubca fiind repus în funcție.

Angela Munteanu-Pojoga a lucrat în mass-media, apoi a emigrat în Portugalia. A revenit în țară în 2010. Ina Coșeru de 24 de ani activează în domeniul protecției mediului. Și-a început cariera în 1997 ca angajată a  Ministerului Mediului si Amenajării Teritoriului, activând trei ani.

Irina Odobescu
04/08/2021




Textele de pe pagina web a Centrului de Investigații Jurnalistice www.anticoruptie.md sunt realizate de jurnaliști, cu respectarea normelor deontologice și sunt protejate de dreptul de autor. Preluarea textelor știrilor și a investigațiilor jurnalistice se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agenții, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat de pe www.anticoruptie.md în primul alineat, iar în cazul posturilor de radio și TV – se citează obligatoriu sursa.

Preluarea integrală a textelor se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil semnat cu Centrul de Investigații Jurnalistice.



Follow us on Telegram

Comentarii