Pavel Filip: „Structurile de stat trebuie să se subordoneze ordinii constituționale”

Anticoruptie.md
08/06/2019
Anticoruptie.md

În cadrul unei emisiuni de la Publika, la 19:30, Pavel Filip a lansat acuzații dure la adresa Uniunii Europene și Federației Ruse, declarând că statul Republica Moldova trebuie să fie un stat independent.

Totodată, el a menționat că garantul Constituției este Curtea Constituțională și angajații structurilor de stat trebuie să se subordoneze deciziilor acestei instituții. Pavel Filip a mai menționat că toate instituțiile statului vor continua să funcționeze „în regim normal”.     

Curtea Constituțională a declarat neconstituţională Hotărârea adoptată de deputaţii Parlamentului Republicii Moldova de legislatura a X-a din 8 iunie 2019 pentru alegerea Zinaidei Greceanîi în funcţia de Preşedinte al Parlamentului. De asemenea, judecătorii au declarat neconstituţionale, actele legislative (legile, hotărârile) inclusiv adoptate de deputaţii Parlamentului Republicii Moldova.

Anticoruptie.md
08/06/2019




Textele de pe pagina web a Centrului de Investigații Jurnalistice www.anticoruptie.md sunt realizate de jurnaliști, cu respectarea normelor deontologice și sunt protejate de dreptul de autor. Preluarea textelor știrilor și a investigațiilor jurnalistice se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agenții, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat de pe www.anticoruptie.md în primul alineat, iar în cazul posturilor de radio și TV – se citează obligatoriu sursa.

Preluarea integrală a textelor se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil semnat cu Centrul de Investigații Jurnalistice.



Follow us on Telegram

Comentarii